CHP Edirne Milletvekili Gürkan:

CHP Edirne Milletvekili Gürkan: -Milli bayramların kutlanmasını yasaklayan AKP hükümetinin kararına karşı, CHP olarak Danıştaya iptal başvurusunda bulunduk


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Milli bayramların kutlanmasını yasaklayan AKP hükümetinin kararına karşı, CHP olarak Danıştaya iptal başvurusunda bulunduk dedi.
     Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, CHPnin Cumhuriyetin değerlerini ortadan kaldıran yasaklara karşı mücadele edeceğini belirtti.
     Yıllardır ulusun coşkuyla kutladığı bayram coşkularının ortadan kaldırılmak istendiğini iddia eden Gürkan, şunları kaydetti:
     Ulusumuzun büyük bir coşkuyla kutladığı ve Türk ulusu ile bütünleşen ulusal bayram coşkusu ve kutlamaları yok edilmek istenmektedir. Yönetmelikle, 19 Mayısta yapılan kutlama ve törenlerde halkın yasaklarla ve engellerle karşılaşması toplumsal bir tramvaya dönüşmüştür. Milli bayramlarımızı coşku ile gelecek kuşaklara taşımak adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Milli bayramların kutlanmasını yasaklayan AKP hükümetinin kararına karşı, CHP olarak Danıştaya iptal başvurusunda bulunduk.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER