CHP Edirne Milletvekili Gürkan:

CHP Edirne Milletvekili Gürkan: -Ülkeyi yönetenleri bir kez daha uyarmak istiyorum, yüzde 50 oy oranı ile iktidar olmanız, size istediğinizi yapma hakkını vermez


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Ülkeyi yönetenleri bir kez daha uyarmak istiyorum, yüzde 50 oy oranı ile iktidar olmanız, size istediğinizi yapma hakkını vermez dedi.
     Gürkan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ulusal bayramların şekli değiştirilerek, içinin boşaltılmaya çalışıldığını öne sürdü.
     Ulusal bayramların şeklinin değiştirilmesi üzücü bir durum diyen Gürkan, Eğer bizden sonraki kuşaklar bu ülkenin nasıl savunulduğunu, cumhuriyetin nasıl kurulduğunu sağlıklı bir şekilde öğrenemezse, bu değerlerin kıymetini daha az bileceklerdir. Ulusal bayramlarla oynamanın aslında gelecekle oynamak olduğunun bilincindeyiz. Bu noktada, iktidar partisini, ülkeyi yönetenleri bir kez daha uyarmak istiyorum, yüzde 50 oy oranı ile iktidar olmanız, size istediğinizi yapma hakkını vermez diye konuştu.
    
     -Anket sonuçları
    
     Edirnede 2 bin 17 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan bir ankette, Edirnenin en önemli 2 sorunu nedir- sorusuna Edirnelilerin en çok işsizlik ve altyapı hizmetleri cevabını verdiğini belirtti.
     Gürkan, ankete katılanların Edirne Belediyesinin hizmetlerden memnuniyet oranının yüzde 71,87 çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bunun daha yukarılara çekilmesi bizim temel arzumuz olacak. Ankete katılanların yüzde 77,4ü Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçinin göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarda başarılı olduğunu belirtmiş. Ekim ayının 2. yarısı yapılan ankette Bu pazar Edirne Belediye Başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz- sorusuna, kararsızlar da dağıtıldıktan sonra yüzde 61,5 CHP, yüzde 29,3 AK Parti, yüzde 9,2 MHP cevabı verilmiş.
     Bu yerel seçimlerde yüzde 57,7, genel seçimlerde 51,7 oy aldığımız düşünüldüğünde, bu sonucu halkımızın CHPnin gerek genel anlamdaki yönetimine, gerek yerel yönetimine duyduğu güvenin bir göstergesi olarak düşünüyorum.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER