CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan:

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan: Her gün adliyelerde tutuklu öğrencilerin davalarına tanık oluyoruz. Bu sıkıntılar aşılmamışken, 18 yaş polemiğini çıkarmanın altında başka şeyler vardır


BOLU (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, Her gün adliyelerde tutuklu öğrencilerin davalarına tanık oluyoruz. Bu sıkıntılar aşılmamışken, 18 yaş polemiğini çıkarmanın altında başka şeyler vardır dedi.
     Mudurnuya bir takım ziyaretler için gelen Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP belediyelerinin ne kadar iyi olduğu, ne kadar şeffaf yönetildiğinin bir örneğinin Mudurnu olduğunu belirterek, Mudurnuda olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
     Doğan, CHP olarak 2011 yılında seçilme yaşını 21e indirilmesini seçim bildirgesinde taahhüt ettiklerini ifade ederek, Bunu yaparken popülist siyasete alet etmeden, Avrupadaki örneklerini Türkiyedeki gençliğin durumunu gözeterek, söylem haline getirdik. Türkiyede gençlerin, üniversite öğrencilerinin yurt sorunu var. Bunun dışında Türkiyede üniversite öğrencilerinin harç sorunu var. Öğrencilerin yüzde 70 paralı okuyorlar. Çok az bir bölümü parasız okuyor. Ancak en son yapılan düzenleme ile okur hale geldiler dedi.
     Doğan, Avrupada seçilme yaşını 18 yaşına düşüren ülkelerin gelişmişliğini tamamlamış ülkeler olduğunu belirterek, Eğitim, geçim sorunu olmayan ülkeler. Daha çok Kuzey Avrupa ülkeleri. Örneğin Fransada 23, İngilterede 21. Avrupada sanki her yerde 18 gibi Türkiye halkını lanse edilmesi de yanlış diye düşünüyorum. 18 yaş bu nedenle bu yaşlarda uygun değil. Bunun yanında çok önemli bir sorunda ha var. Binin üzerinde öğrenci tutuklu. Her gün adliyelerde tutuklu öğrencilerin davalarına tanık oluyoruz. Bu sıkıntılar aşılmamışken, 18 yaş polemiğini çıkarmanın altında başka şeyler vardır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Doğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER