CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Terörle daha etkin bir mücadele yapılması gerekir


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Terörle daha etkin bir mücadele yapılması gerekir dedi.
     Günaydın, CHP Kırklareli İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, Türkiyedeki terör sorununun sadece asker ve polisle alınacak önlemlerle çözülemeyeceğini, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin bir araya gelerek terör konusunda önlem alması gerektiğini belirtti.
     Terörle daha etkin bir mücadele yapılması gerekir diyen Günaydın, Mesaimizin büyük bir bölümünü, içimiz kan ağlayarak Kocatepe Camisinde geçiriyoruz. Önümüzden bir şehit cenazesi geçerken AKP milletvekilleri ne hissediyor bilmiyorum ama ben kendimi sorumlu hissediyorum. O çocukları oralara gönderiyoruz, 20li yaşlarda cansız bedenleri ile geri alıyoruz. Bunun mutlaka çözülmesi gerekirşeklinde konuştu.
     Günaydın, 4+4+4 diye tanımlanan eğitim yasasının, Türkiyenin yararına bir proje olmadığını, yasanın iç tüzük ihlal edilerek çıkarıldığını ileri sürdü.
     CHPnin bu konuyla ilgili iki kez Anayasa Mahkemesine başvurduğunu anlatan Günaydın, 4+4+4 diye tanımlanan eğitim yasası, eğitimin tekniğini parçalamış, 60 aylık çocuklardan başlayarak bir beyin yıkama faaliyetini ortaya koymuş, özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasında en önemli zorlukları yenilemiş ve ucuz işçiliğin de kanalını açmıştır. Türkiyenin yararına bir proje değildir dedi.
     Hükümetin izlediği dış politikayı da eleştiren Günaydın, şunları kaydetti:
     Irak diyor ki, Türkiyenin bölgede bir tek dostu kalmamıştır. Bunu açıklayan Irakın başbakanıdır. İranın dışişleri komisyonu sözcüleri diyorlar ki, Türkiye hiçbir zaman batı çıkarlarının sözcüsü olmamıştı. Suriyeli yetkililer, Türkiyenin cumhurbaşkanı ve başbakanı konuştuğu zaman Amerikanın büyükelçisi konuşuyormuş gibi hissediyoruz diyorlar. Bütün bunlar, dış politikanın ne hale geldiğinin sonucu ve örneğidir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER