CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: -Hüseyin Aygünün yapmış olduğu açıklamalar CHPnin hükmi şahsiyetini bağlamaz


DENİZLİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, kaçırılan milletvekili Hüseyin Aygünün serbest kaldıktan sonraki sözlerine ilişkin, Hüseyin Aygünün yapmış olduğu açıklamalar CHPnin hükmi şahsiyetini bağlamaz dedi.
     Keskin, CHP Denizli İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde, CHPnin şiddet ve terör konusundaki anlayışının berrak olduğunu savundu.
     Parti olarak barış içerisinde yaşamayı sağlayacak bir siyasi çerçevenin hayata geçmesini öngördüklerini belirten Keskin, Hüseyin Aygünün yapmış olduğu açıklamalar CHPnin hükmi şahsiyetini bağlamaz. Kaldı ki, yapılmış olan açıklamaların bir kısmı insani boyutta açıklamalardır. 48 saat gözetim altında kalmanın getirdiği moral bozukluğunun, moral çöküntüsünün ortaya çıkardığı değerlendirmelerdir. Birtakım şeyler de söylenmediği halde söylenmiş gibi basına yansıtılmıştır ve bu konuda siyasal iktidara yakın olan basın kuruluşları maalesef iktidarın müfreze kolu gibi yayın yaparak CHPyi köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır diye konuştu.
     CHPnin terör konusundaki çözümünün adresinin TBMM olduğunu ifade eden Keskin, şunları söyledi:
     Biz başkaları gibi çözümü Osloda aramıyoruz. Başkaları gibi terör örgütünün mensupları ile görüşerek Türkiyenin temel sorununa çözüm üretme anlayışı içerisinde değiliz. Bizi terörle özdeşleştirmeye çalışan muhalefet partisi ve iktidar partisi maalesef TBMMye gelmeyerek, bu konunun TBMM zemininde çözülmesi için gerekli girişimleri atıl bırakmıştır. Biz hala, bütün siyasi partilerin bu konuda ortak bir tavır geliştirerek, konunun Türkiyenin gündeminden düşmesine sağlayacak gerekli çözümleri üreteceği inancı içerisindeyiz.
     Keskin, yıllardır bu konunun parlamentoda çözülmesini istediklerini, herkesin kültürel haklarını kullanmasını sağlayacak gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını savunduklarını anlattı.
     Keskin, CHPnin terör örgütü ile en küçük organik ilişkisinin olmadığını vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Halil Şahin / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER