CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Vanda:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Vanda: -Bizler de buraya geldiğimiz zaman Türkiyenin dört bir tarafından buraya gelen yardım konvoylarını gördük. Ama devlet ve devleti yöneten iktidar bu depremde iyi sınav vermedi (Fo


VAN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bizler de buraya geldiğimiz zaman Türkiyenin dört bir tarafından buraya gelen yardım konvoylarını gördük. Ama devlet ve devleti yöneten iktidar bu depremde iyi sınav vermedi dedi.
     Van depreminin yıldönümü dolayısıyla kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kentteki yaraların hala sarılamadığını öne süren Oran, kentteki depremlerde çok sayıda ocağa ateş düştüğünü ve bu ateşin sadece düştüğü yeri yaktığını belirtti.
     Oran, depremden sonra vatandaşların yaşadığı çadırlarda meydana gelen yangınlarda 12 vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, depremin ardından koordinasyon ve organizasyon bozuklukları yaşandığını, bunun da yardımların zamanında depremzedelere ulaşmasını engellediğini savundu.
     Türkiyenin, Van depreminde birlik, beraberlik ve dayanışma noktasında önemli bir sınav verdiğini ve bu sınavı geçtiğini vurgulayan Oran, şöyle konuştu:
     Bizler de buraya geldiğimiz zaman Türkiyenin dört bir tarafından buraya gelen yardım konvoylarını gördük. Ama devlet ve devleti yöneten iktidar bu depremde iyi sınav vermedi. Bu acıların üzerinden 1 yıl geçti ama manzarada çok fazla değişiklik yok. Bugün ilk defa Vanda bir hareketlilik görüyorum. Trafik yoğun, insanlar hummalı bir çalışma içerisinde. Maalesef daha önce gördüğümde in cin top oynuyordu. Muhtemelen, Sayın Başbakan yarın gelecek diye ciddi bir makyajlama çalışması yapılıyor, ciddi bir göz boyama çalışması yapılıyor. Başbakan sık sık gelsin, bu işler yapılsın, vatandaşa hizmet gitsin.
     Oran, depremden sonra birçok vaatte bulunulduğunu fakat ortada bir icraat göremediğini iddia ederek, gazetelerde ve ilanlarda Vanın cennet gibi gösterildiğini, fakat deprem ve depremden sonra yaşananların cennet olan Vanı cehenneme dönüştürdüğünü ileri sürdü.
     Bu bir yıl içinde Adalet ve Kalkınma Partisi Vana adaletli de davranmadı, burada kalkınmayı da sağlayamadı diyen Oran, Erciş ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulunun yerine yaptırılan okula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın annesisinin adının verilmesi eleştirdi.
    
     -TOKİ konutları-
    
     AFAD tarafından TOKİye yaptırılan deprem konutlarının yüksek fiyata depremzedelere verildiğini savunan Oran, şunları kaydetti:
     TOKİ, CHP tarafından, yüksek fiyata ev satması ve bundan rant elde etmesi için değil, vatandaşların ucuz fiyata başını sokabileceği ev sahibi olabilmesi için kuruldu. Hükümet Vana 5 milyar lira bir kaynak aktarıldığını söyledi. Ben geçen geldiğim zaman da sormuştum. 3,5 milyar lirasını harcamışsınız güzel, 1,5 milyar lira da 15 bin konut için TOKİye para verilmiş. Buradan Başbakana soruyorum 3,5 milyar lira para harcandıysa bu iki milyar lirasını nereye harcadınız. Başbakana soruyorum sen bu TOKİ konutlarını vatandaşa bedava mı veriyorsun- Yoksa tefeci gibi bunun üzerine faiz koyup ve fiyatı da sürekli olarak artırarak mı veriyorsun-
     Umut Oran, basın toplantısının ardından Akköprü İlköğretim Okulunda öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. Oran daha sonra merkeze bağlı Karpuzalan köyünde meydana gelen çadır yangınında 3 çocuğunu kaybeden Şemsettin Tolukanı evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Levent Harman
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER