CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: -"Türkiyenin nabzı çok hızlı atıyor, her saat Türkiyenin bir yerinde bir olay oluyor"


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Türkiyenin nabzı çok hızlı atıyor, her saat Türkiyenin bir yerinde bir olay oluyor" dedi.
     Oran, Balıkesirin Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde partisinin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ülkenin kötü yönetildiğini öne sürdü.
     Uçakla İzmire indiklerinde, Hatayda yine bir ölüm olayı olduğunu öğrendiklerini anlatan Oran, "10 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, sebebi bilinmiyor. Bu hafta başı biz yine Hatayda Reyhanlıdaydık. Orada üzücü olaylar yaşandı ve hala o üzücü olayların nedeni belirsiz. İnsanlar bu işlerin, yanlışların faturasını ödüyor" görüşünü savundu:
     Oran, ülkenin bir anlamda insan vücudu gibi olduğunu, kalbin ve nabzın sağlıklı atması gerektiğini, ancak ritim bozuk olduğu zaman ülkenin her an komaya girebilecek noktaya geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin nabzı çok hızlı atıyor, her saat Türkiyenin bir yerinde bir olay oluyor. Bugün yaşadığımız esasında baktığımız zaman iktidarın yönetim şekli, siyaset anlayışı Türkiyeyi bir ritim bozukluğu şeklinde sürekli gererek, nabız bir 40 oluyor, bir 140 oluyor ve her an komaya girecekmiş gibi bir hayatı maalesef hep beraber yaşıyoruz. Bir türlü o barışı, kardeşliği, paylaşmayı, eşitliği, hakça yaşamayı, halkça bütünleşmeyi yaşayamıyoruz. Çünkü sorun esasında mutfakta. Yani bugün Türkiyenin sorununa baktığınız zaman Türkiyede bir usta sorunu var. Bu ülkeyi yöneten siyaset, iktidar, Başbakan gerçekten Türkiyeyi sağlıklı bir şekilde yönetemiyorlar. Böyle bir Türkiye ve bugün bu Türkiyeye baktığınız zaman işte insan hakları konusunda, demokrasi konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda gerçekten sınıfta kalmış durumda."
    
     Muhabir: Hakan Firik / Semih Kır
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER