CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Bizim maksadımız Türkiyenin iç barışını bozmak değil


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bizim maksadımız Türkiyenin iç barışını bozmak değil dedi.
     Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
     Burada konuşan Tekin, son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek, Dünyanın hiçbir ülkesinde 10 şehit birden veren bir ülkede iktidarların ayakta kalması mümkün olamaz. Türkiyede enteresan bir olayla karşı karşıyayız dedi.
     CHPnin terör konusunda Meclisi göreve çağırdığında bazı kesimlerden eleştiri aldıklarını, siyasi partilerden ve basından destek göremediklerini ifade eden Tekin, Şimdi CHPnin parlamentoyu göreve çağırmasının ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz diye konuştu.
     Partisinin dış politika konusunda uzun süredir iktidarı uyardığını kaydeden Tekin, Türkiyenin dış politikasını başka ülkelere bağlı yürüttüğünü ileri sürdü.
    
     -Oslo görüşmesi tartışmaları-
    
     Bir gazetecinin, Oslo görüşmeleri tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine Tekin şöyle konuştu:
     Dün, AKP yetkilileri 4 farklı açıklama yaptı. Biri zinhar inkar ediyor, bir başkası devlet görüşebilir diyor. Niye devlet yaptı demiyorsun. İşine geleni ben yaptım diyorsun, işine geldiğinde devlet diyorsun. Hangi gerekçeyle 7 Şubatta hukuksal operasyon yaptınız- Bu belgelerde birşey yoksa niye korktunuz- Burada dikkat edilmesi gereken birkaç madde var. Müzakerelerin bir tanesinde karşılıklı seçim öncesi her iki taraf devlet ve örgüt açıklama yapacak, seçimin selameti için deniyor. Seçim dönemini hatırlayın. Sayın Başbakan milliyetçi duyguları yüksek illerde nasıl konuşma yapıyordu. Şimdi terör niye bu noktaya geldi- diye geçiştiremezsiniz. Bizim maksadımız Türkiyenin iç barışını bozmak değil.
     CHP Genel Başkanı görüşmek için ilk kez sayın Başbakanın ayağına gitti. Türkiyenin bütünlüğü için, geleceği için gitti. 4+4+4 konuşulacağı zaman sayın Başbakan Ben CHP ile, Kılıçdaroğlu ile ne görüşeceğim dedi. Şimdi terörle başı sıkıştığında projeniz nedir diyor- 10 yıldır kardeşim sen ne yaptın, önce sen hesap ver.
    
     Muhabir Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER