CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -(Taşeronda görevli personel) En azından kamuda çalışan yüz binlerce insanımızın sosyal güvence ve sendikalı hale kavuşması için yapılması gereken bütün düzenlemelerimiz hazır (Fotoğ


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kamuda taşeron firmalarda çalışanlara ilişkin, En azından kamuda çalışan yüz binlerce insanımızın sosyal güvence ve sendikalı hale kavuşması için yapılması gereken bütün düzenlemelerimiz hazır dedi.
     Tekin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililerle Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile makamında görüşmesi ardından Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaşı ziyaret etti.
     Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında özel bir firmanın yürüttüğü galeri açma işi sırasında meydan gelen iş kazasıyla ilgili baş sağlığı dileğini ileten Tekin, iş kazalarının iş cinayetlerine dönüştüğünü söyledi.
     Tekin, iş kazalarının son bulması adına CHPnin yapılması gereken ne varsa katkı sunmak istediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kazaların çok sebepleri var. En önemlisi taşeronlaşma, köleleşme düzeni içerisinde yürüyor. Şu anda hazırlıklarımız var. Burada emeğin kentinde çağrı yapmak istiyorum. En azından kamuda çalışan yüz binlerce insanımızın sosyal güvence ve sendikalı hale kavuşması için yapılması gereken bütün düzenlemelerimiz hazır. Eğer, mevcut iktidar partisi bunu uygun görürse hiç olmazsa bu arkadaşlarımızın ölümü bu işe vesile olmuş olur diye düşünüyorum. Burada da çağrı yapmak istiyorum.
     Alabaş da 27 Ocakta Madenci Anıtı önünde taşeron sistemi ve madenlerdeki iş cinayetleriyle ilgili miting düzenleyeceklerini, destek beklediklerini kaydetti.
    
     -Siyasetçiler ölene kadar devam ediyor
    
     Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demiri de ziyaret eden Tekin, kente katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     İktidarın zaman zaman alışkanlıklarından birisi de kanunla bazı şeyleri düzenlemek. Bunun birinde de sizin odalarınızın mağduriyeti vardı. Odaların mağduriyetinin giderilmesi de bizim için çok iyi oldu. Bunun öncüsü de yine CHP olmuştur. Biliyorsunuz daha önce birçok oda başkanlarının görev tarihleri kısıtlandığı için Anayasa Mahkemesine götürmüştük. Sivil toplum örgütlerinin seçimleri hiçbir demokratik ülkede kanunlarla dizayn edilmez. Kendi içinde bırakırsınız. 5 kez seçiliyorsa, adam iyi hizmet ediyorsa 30 kez seçilsin. Siyasetçilere bakalım, 5 kez bırak, ölene kadar devam ediyor.
     Tekin, kendisinin 81 ilin milletvekili saydığını, kentin eski günlerine kavuşması için üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER