CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: -Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakanın bilmesi lazım


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakanın bilmesi lazım dedi.
     Kılıçdaroğlu, Antalyanın Elmalı ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin Sayın Başbakan milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rizede de konuşacağını açıkladı, bu konuda ne diyeceksiniz- sorusuna Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan orada söylediklerini şimdi düzeltmeye çalışıyor. Efendim ben işte Kürt milliyetçiliği için söyledim, ben sadece ırkçılık için bu ifadeleri kullandım diyor dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık sözünün kime ait olduğunu soran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğanın söylediği lafın ne anlama geldiğini yeni yeni öğrenmeye başladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:
     Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakanın bilmesi lazım. Ettiği laf boyuna aşıyor. Defalarca uyardık kendisini, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Onlarla kol kola geziyorsun sen şimdi, etnik siyaseti yapanlarla. Rizeye gidip konuşacakmış, ne söyleyeceksin Rizede. Diyecek misin Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık diye. Bu lafı bekliyorum, söylesin Rizede. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek lafım yok zaten.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER