CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarda:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarda: -Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız (Fotoğaraflı-Görüntülü)


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız dedi.
     Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığının yeni binasını hizmete açan Kılıçdaroğlu, ulusal kurtuluş savaşının Afyonkarahisardan başladığını belirterek, Afyonkarahisarlıların zafer bayramını kutladı.
     Türk halkının hiçbir zaman savaş istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir dediğini anımsattı.
     Türkiyenin, Komşularla sıfır sorun politikasından, neredeyse savaşın eşiğine geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
     Malatya Kürecike bir savunma kalkanı kurdular, milletvekilleri giremiyor oraya. Dün Hatayda bir kampa bizim milletvekillerimiz giremedi. O toprak Türkiye Cumhuriyetinin toprağı mı yoksa AKPnin birilerine peşkeş çektiği bir toprak mı- Böyle anlayış olabilir mi- Sıfır terörle aldılar, geldiğimiz noktaya bakın. Şu anda Türkiyede bir hükümet boşluğu var. Olayları yönetemiyor. Ama kaygı ve endişeye gerek yok. Bu topraklarda yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatacağız, bu ülkeyi özgür ve bağımsız kılacağız. Sayın Başbakana soruyorum; o kamplarda neler yapılıyor.
     Kılıçdaroğlu, terör konusunda hükümetin Beceriksiz olduğunu ileri sürerek, Bu hükümet terörü çözemez. Kapasitesi de yok, çapı da yok, bilinci de yok ifadesini kullandı.
     Hükümetin özgür iradesiyle karar veremediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan, egemen güçlerin Ortadoğudaki taşeronu olmaktan vazgeç. Bu halk Suriye ile savaş istemiyor dedi.
     İl binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu, binanın, Gelip oturma yeri olmadığına değinerek, partililerden burada ülke sorunlarına çözüm üretmelerini istedi.
     Kılıçdaroğlu, Partili arkadaşlarımdan bir isteğim daha var. Parti içinde kavga, dedikodu istemiyorum. Kavga, dedikodu yapacak kişilerin bu kapıdan içeri girmesini de istemiyorum diye konuştu.
     Kılıçdaroğlu, herkesi CHP çatısı altında birleşmeye de davet etti.
     Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen Zafer Balosu ve Dayanışma Gecesine katıldı.
     Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında ise partililerden daha çok çalışmalarını ve iç çekişmelerden uzak durmalarını istedi.
     Kemal Kılıçdaroğlu, Ben, bana düşen görevi yerine getiriyorum. Herkese düşen görev var. Sizler de çalışacaksınız. Bizim CHPde kötü bir hastalık var, bir birinin açığını arama. Yok öyle bir şey. Bazı yanlışlıklarımız eksikliklerimiz olabilir. Hatalardan ders alan yapıyı yeniden oluşturmalıyız. İktidar bize çok yakın, yeter ki iktidar için çalışalım dedi.
     Kılıçdaroğlu, gecede partiye yeni katılanlara rozetlerini takarken, emeği geçenlere ise onur belgesi verdi.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER