CHP Grup Başkan Vekili İnce:

CHP Grup Başkan Vekili İnce: Milletvekilimizi kaçırıyorlar, sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDPli milletvekillerini PKKlılar karşılıyor. Sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarmasılar


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Milletvekilimizi kaçırıyorlar, sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDPli milletvekillerini PKKlılar karşılıyor. Sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarmasılar dedi.
     İnce, partisinin Yalova İl teşkilatı tarafından il binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, Türkiyede işlerin çivisinden çıktığını ve bunun da başlangıcının Oslo görüşmeleri olduğunu savundu.
     Başbakan Erdoğanın dün CHPyi eleştirmesini değerlendiren İnce, şunları kaydetti:
     Milletvekilimizi kaçırıyorlar, sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDPli milletvekillerini PKKlılar karşılıyor. Sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarmasılar. Türkiye Cumhuriyetinin her santimetre karesine hakimiz diyordu Sayın Başbakan. Öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu görüşmelerden sonra Başbakanın dünkü açıklamaları, partimize çamur atması dayanılacak gibi değil doğrusu.
     Sıfır sorun noktasından çıkıp, sıfır komşuya ulaştık diyen İnce, şöyle devam etti:
     Suriye düşman ülke, Irakla devlet temasımız yok. Tek dostumuz Barzani kaldı. Suriyeye demokrasi getireceklerdi. Ama Suriyeye demokrasi getirmek isteyenler ABDnin geçmişte Iraka da demokrasi getirdiğini galiba unuttular. Katarda, Suudi Arabistanda demokrasi mi var- Bunları sorgulamak lazım.
     Konuşmasının ardından partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanına geçen İnce, burada Atatürkün Yalovaya gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     İnce, burada yaptığı konuşmada ise tören düzenlenmemesi nedeniyle Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçalı eleştirdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Grup Başkan Vekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER