CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Eğer İsmet Paşa çok partili yaşamı ve demokrasiyi getirmemiş olsaydı, Gülsün, Dolmabahçe Sarayında sultan olurdu, ben de şanslıysam eğer Dolmabahçede seyisin oğlu olurdum (Fotoğraflı-Görünt


MUĞLA (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eğer İsmet Paşa çok partili yaşamı ve demokrasiyi getirmemiş olsaydı, Gülsün, Dolmabahçe Sarayında sultan olurdu, ben de şanslıysam eğer Dolmabahçede seyisin oğlu olurdum dedi.
     Milasa gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Milas Belediyesi Evlendirme Salonunda partililerle biraraya geldi. Konuşmasında gençlerin kendisine neden Atatürkü ve İsmet İnönüyü çok sevdiğini sorduklarını anlatan İnce, bu soruya başından geçen bir olayı anlatarak cevap verdiğini söyledi.
     İnce, 1972 yılında Yalovanın Elmalı köyünde otlattığı 15 ineği ahıra bağlamaya gittiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Köyümüzde asker ve polis arabalarını gördüm. İnekleri ahıra bağladım ve geri geldiğimde gördüm ki İsmet İnönü gelmiş köyümüze. İsmet Paşanın elini öptüm. Yanında da bir kız çocuğu oturuyordu. Biz köylü çocuklar sürekli o kızın ayakkabılarına bakıyorduk. Çünkü çok güzel ayakkabıları ve elbiseleri vardı. Aradan 30 yıl geçti, İsmet Paşanın yanındaki o güzel ayakkabılı kız da milletvekili oldu, bu çoban çocuk ben de milletvekili oldum. İsmet Paşanın yanında oturan o güzel ayakkabılı güzel kız, torunu Ayşe Gülsün Bilgehandı. Çoban çocuk da Muharrem İnceydi. Şimdi ben bu ülkede demokrasiyi nasıl sevmem. Eğer İsmet Paşa çok partili yaşamı ve demokrasiyi getirmemiş olsaydı, Gülsün, Dolmabahçe Sarayında sultan olurdu, ben de şanslıysam eğer Dolmabahçede seyisin oğlu olurdum.
     İnce, konuşmasını ardından partililerle fotoğraf çektirdi. İnceye Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Cenker Çetin tarafından takımın atkısı hediye edildi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER