CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramını yasaklayamaz


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramını yasaklayamaz dedi.
     Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos gibi önemli günlerle ilgili baskılar uygulandığını öne sürdü.
     29 Ekim günü sivil toplum örgütlerinin Ankarada, eski meclisin önünde toplanacaklarını ve yürüyeceklerini belirten İnce, Hükümet açıklama yapıyor; yaptırmayız bunu. Yalovada örgütümüzle birlikte olacaktım. Fakat Ankaraya gitmeyi uygun buldum. Orada arkadaşlarımla birlikte olacağım diye konuştu.
     Ankarada düzenleyecekleri kutlama sırasında kendilerine bir müdahale gelmesi durumunda bunun karşılıksız kalamayacağını söyleyen İnce, şunları kaydetti:
     Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte eski meclisin önünde olacağız. Bizim, emir kulu, gariban polis memuruyla işimiz olmaz. Bizim derdimiz İçişleri Bakanıdır. İçişleri Bakanını buradan uyarıyorum; eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana mecliste o biber gazının tadını öğretiriz. Bu, böyle bilinsin. Eğer o gün bir milletvekilinin gözüne gaz gelirse o bakana mecliste milletvekilleriyle birlikte o gazı tattıracağız. Tattırmayan namerttir. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramını yasaklayamaz. Kurban Bayramını da yasaklayamaz, Ramazan Bayramını da yasaklayamaz, Cumhuriyet Bayramını da yasaklayamaz. Dini ve milli değerlerimizle kimse oynayamaz bizim.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Tarık Üzgün / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER