CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Biz Cumhuriyet Halk Partililer, kefensiz yatanların torunlarıyız


BURSA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Biz Cumhuriyet Halk Partililer, kefensiz yatanların torunlarıyız dedi.
     Orhangazi ilçesinde düzenlenen Nokta Mitinginde konuşma yapan İnce, CHPnin ülkede direnen bir kale olduğunu söyledi.
     Medyada, İmralı tutanaklarını kimin sızdırdığının tartışıldığını dile getiren İnce, şunları kaydetti:
     Sızdırmak, ihanetmiş. Sen kimin sızdırdığını boş ver, ne sızdırmış ona bak. Meydan okuyor, diyor ki (50 bin kişiyle savaşırız. MİT müsteşarını ben korudum. Darbeyi ben engelledim. 10 yıldır AK Partiyi iktidar yapan benim. Başkanlık sistemini destekliyoruz, biz PKK olarak Tayyip Erdoğanın başkanlığına varız.) Bu yapılan, terörü bitirme, bir çözüm süreci değildir. Bu pazarlık, bir seçim pazarlığıdır. Bu pazarlık, Tayyip Erdoğan başkan olsun, Abdullah Öcalan, özgür olsun pazarlığıdır. Bu millet, buna karar verecek.
     İnce, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğu ziyaret etmek için Silivri Cezaevine giden ilk siyasetçi olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Başbuğu ziyarette gittiğimde karşılaştığım manzarayı anlatıyorum. Hapishanenin kapısında ayakkabılarımı, kemerimi çıkarttılar, çakmağımı, telefonumu, bozuk paralarımı aldılar. X-ray cihazından geçirdiler. Benim içeriye bir toplu iğne sokma şansım yoktu. Dedim ki (madem kurallar böyle, tamam). Ziyaretimi yaptım. Aradan 3-5 ay geçti, BDP Milletvekili Altan Tan, Abdullah Öcalanı ziyarete gidiyor İmralıya. Ben söylemiyorum, kendisinin gazetelerdeki açıklamalarına bakıyorum. (üstümüz aranmadı. İsteseydik içeriye kayıt cihazı da sokabilirdik, iki porsiyon yemek yedik) diyor. Abdullah Öcalanın ziyaretçisine böyle muamele yapılıyor. Altan Tan da milletvekili, ben de milletvekiliyim. Hatta ben bir de grup başkanvekiliyim. İlker Başbuğun ziyaretçisine ise böyle davranıyor. Bu millet, bunu bilsin.
     Korkusuzca meydanlara düştüklerini belirten İnce, Hani Başbakan (biz kefenimizi aldık) diyor ya onun unuttuğu şu var, biz Cumhuriyet Halk Partililer, kefensiz yatanların torunlarıyız dedi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER