CHP İl Başkanı Gölet:

CHP İl Başkanı Gölet: -Son zamlar, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, son zamların, Türkiyedeki vatandaşları daha da ezdiğini ve fakirleştirdiğini bildirdi.
     Gölet, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın olumlu küresel iklimin, kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve 7 tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak işi idare ettiğinin ortaya çıktığını öne sürdü.
     Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonominin hızla yavaşladığını iddia eden Gölet, şunları ifade etti:
     Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır. Hükümet, hesabı, kitabı tutturamayıp 2013 bütçesini hazırlayamaz duruma düşmüştür. Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. Önce akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış daha sonra da nisan ayında sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 8 oranında insafsızca zam yapılan doğal gaz ve elektriğe bir kez daha bu günden geçerli olarak yüzde 10a varan zamlar yapılmıştır. Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı açıkça görülmektedir. Benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olan AKP, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturmuştur.
     Başbakan, sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır. Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Son zamlar, ülkemizde vatandaşlarımızı daha da ezmiş ve fakirleştirmiştir. Başbakana çağrımız, Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Gölet: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER