CHP İl Başkanı Kök:

CHP İl Başkanı Kök: -Kim CHPnin oyunu 1 artırırsa, CHP o bölgelerde onunla seçimlere gidecek


ANTALYA (A.A) - CHP İl Başkanı Devrim Kök, Kim CHPnin oyunu 1 artırırsa, CHP o bölgelerde onunla seçimlere gidecek dedi.
     Kök, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, yerel seçimlere bir yıl kaldığını, seçimlerde başarı sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Türkiyedeki siyasi yelpazede solda yer alan partilerin farklılıklarının bulunduğunu ifade eden Kök, Biz diğer partiler gibi biat kültürüyle, atama kültürüyle yönetilmeyi asla kabullenemeyiz. CHPde uzunca bir süredir atama kültürü hakimdi. Ama sayın Kemal Kılıçdaroğlunun genel başkan olmasıyla bir takım değişiklikler görmeye başlıyoruz. Partililer olarak bundan memnunuz diye konuştu.
     CHPnin tabandan beslenen bir parti olduğunu belirten Kök, kendisinin de birinin değil, tabanın adayı olduğunu kaydetti.
     Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlunun basında yer alan açıklamalarına da değinen Kök, şöyle konuştu:
     Genel başkanımız bazı yerlere sandıkların koyulacağını, bazı yerlerde ise anketlerin yapılacağını söyledi. Anketlerde partililere, halka sorulacak, ondan sonra karar verilecek. Genel seçimde ise kesinlikle ön seçim olacak. Biz genel başkanla aynı çizgideyiz. Olay şu, belediye başkanlarımızın olduğu bazı yerlerde anketler yapılacak. Anket sonuçlarında mevcut belediye başkanlarımızın durumu tespit edilecek. Kim CHPnin oyunu 1 artırırsa, CHP o bölgelerde onunla seçimlere gidecek. İl başkanına, genel başkana, milletvekillerine yakınlığından dolayı hiç kimse belediye başkanı adayı olmayacak.
     Antalyanın 19 ilçesinde anket yapacaklarını kaydeden Kök, 3 şirketle çalışılıyor. Sonuçta belediye başkanlarımızın durumunu göreceğiz ve aday adayı olan arkadaşlarımızın da CHPye ne kadar katkı yapacağını hep beraber değerlendireceğiz. Daha sonra adaylarımızı açıklayacağız. Ankette herkesi tatmin edecek sonuçlar alınacak diye konuştu.
     CHP İlçe Başkanı Ercan Erkan da CHP olarak gelecekteki bütün seçimlerde ön seçim yapacaklarını, parti tüzüğünde de bu durumun belirtildiğini ifade eti.
     Muratpaşa İlçe Başkanlığı olarak ön seçim istediklerine dikkati çeken Erkan, Gerçek demokrasiyi anlatabilmek için ön seçim yapılmalıdır. 2013 yerel seçimlerinde eğer ön seçim yapılmazsa genel seçimlerde görevimi bırakacağım. Seçilirken de beni seçen delegelere bu sözü vermiştim dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Kök: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER