CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: -Bizim yaşadığımız coğrafyada acıların üzerine artık huzuru ve barışı örgütleyecek, sevgiyi örgütleyecek güç gelmek zorundadır, bu güç de kadınlardan gelecektir


EDİRNE (A.A) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Bizim yaşadığımız coğrafyada acıların üzerine artık huzuru ve barışı örgütleyecek, sevgiyi örgütleyecek güç gelmek zorundadır, bu güç de kadınlardan gelecektir dedi.
     Dokuzcan, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Kadın Kollarının 7 aydır Anadolunun ve Trakyanın birçok yerinde kadınlarla buluştuğunu söyledi.
     8 Martın acılar üzerine kurulu bir tarih olduğunu ifade eden Dokuzcan, şunları kaydetti:
     Bizim yaşadığımız coğrafyada acıların üzerine artık huzuru ve barışı örgütleyecek, sevgiyi örgütleyecek güç gelmek zorundadır, bu güç de kadınlardan gelecektir. Bunda emeği geçen ve geçecek bütün arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Yaptığımız çalışmanın üç ana amacı var; Bunlardan biri, kadın kollarımızı etkin hale getirmek ve güçlü bir kadın örgütü oluşturmaktır. Yaklaşan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmanın yolu kadınlarımızdan geçmektedir.
     Dolayısıyla kadınlar olmadan, güçlü bir kadın dayanışması olmadan seçim kazanmak mümkün değildir. İktidara yürüyen yolda CHP Kadın Kolları olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Diğer bir amacımız, yaklaşan yerel seçimlerde halkın sorunlarını dinleyerek, yerele dair sorunları çözmektir. Üçüncü amacımız ise yaklaşan yerel ve genel seçimlerde kadın sayısının siyasi temsilini artırmaktır. Bu doğrultuda bizle yürüyen kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
    
     -Birlikte yürümekten onur duyuyoruz-
    
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Trakyada olmanın özel bir önem taşıdığını anlatan Dokuzcan, Trakyadaki kadın gücünün dalga dalga Anadoluya da yayıldığını ifade etti.
     Dokuzcan, Kadın gücünde müthiş bir enerji var. Birlikte sağlam adımlar atacağız. CHP, kadın-erkek eşitliği konusunda her zaman üzerine düşen görevi yapmıştır. Seçme ve seçilme hakkını CHP getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bir sözünde, Bir toplumun yarısı zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının yükselmesi mümkün müdür- der şeklinde konuştu.
     Türkiyede kadın olmanın zor olduğu bir süreçten geçildiğini söyleyen Dokuzcan, kadınların sorumluluklarını ve haklarını sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.
     Dokuzcan, bir kadının daha öldürüldüğü haberinin geldiğini belirterek, Televizyonda alt yazıda gerekçe olarak, Telefonla sokakta çok konuştuğu için öldürdüm yazıyordu, basından izlediğimiz buydu. Kadın cinayetlerinin arttığı dönemde, kadınlar gerekli duruşu ve örgütlenmeyi gösterecektir. Biz kadın-erkek olarak birlikte yürümekten onur duyuyoruz dedi.
     CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de kadının başarının arkasında ya da önünde değil, tam ortasında yer aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER