CHP Kozan İlçe Başkanı Karavelioğlu:

CHP Kozan İlçe Başkanı Karavelioğlu: -Görevimizin başındayız


ADANA (A.A) - CHP Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, 33 kişiden oluşan asil ve yedek yönetimden 3 ay içinde 20 yöneticinin istifa ettirildiğini, tüzük gereği yeter sayı bulunduğundan halen görevlerinin başında olduklarını söyledi.
     Karavelioğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, parti teşkilatında son aylarda yaşanan istifaları ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.
     Karavelioğlu, göreve geldikleri günden bu yana çok iyi çalışmalar ortaya koymalarına rağmen, bazı partililerin şahsi hırslarıyla hareket ederek yaşattıkları parti içi çekişmenin sonucunda, bazı yönetim kurulu üyelerinin çeşitli baskılarla istifa etmeye zorlandığını iddia etti.
     Bugüne kadar aile meselesi diye sustuklarını ancak bundan sonra kamuoyu önünde hesap vermeye ve yüzleşmeye hazır olduklarını ifade eden Karavelioğlu, şöyle devam etti:
     Yaşanan süreçte yönetim kurulu üyelerimize istifa etmeleri için çeşitli baskılar yapılmış, 20-30 bin TL gibi paralar teklif edilmiştir. Dün bir yöneticimizin daha istifa etmesinin ardından bazı basın-yayın organlarında yönetimin düştüğü şeklinde haberler yayınlanmıştır. 7 asil üyemizin istifasıyla başlayan 3 aylık istifa süreci sonucunda, 20 yönetici istifa etmiştir. Tüzük gereği 3de 2nin altına yani 11 yönetim kurulu üyesinin altına düşülmesi halinde yönetim düşmektedir. Halen 13 üyemizle yolumuza devam etmekteyiz. 2 yönetim kurulu üyemizin daha istifa ettiğine ilişkin de noterden yaptıkları bir istifa ve Genel Merkeze ulaşmış bir dilekçeleri bulunmamaktadır. Görevimizin başında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Genel Merkezimizde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte olup bilgi sahibidir. İlçe teşkilatı olarak olağanüstü kongreye de gitmeyi düşünmüyoruz. Çünkü başarısız bir yönetim değiliz. Bir olağanüstü kongre de çalışan bu yönetime ceza vermek olur. Yönetim kurulu üyelerimizi istifa etmeye zorlayan, ayrışma yaratmaya çalışan üyelerimiz hakkında da disiplin mekanizmasını çalıştırmayı hiç bir zaman uygun görmedik. Partiden ihraçları taraftarı da değiliz.
     Karavelioğlu, 17 Kasımda 250 kişinin katılımıyla bir danışma meclisi oluşturacaklarını, akil insanların yer aldığı danışma meclisi ile daha güzel işler yapacaklarını belirterek, yerel seçimi mutlaka kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere kocalar
<< Önceki Haber CHP Kozan İlçe Başkanı Karavelioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER