CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, kentin tek

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, kentin tek kadın muhtarı Özalpi ziyaret etti


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Darende ilçesine bağlı Yarımca köyünün kadın muhtarı Emine Sevinç Özalpi ziyaret etti.
     Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Yarımca köyü muhtarı Emine Sevinç Özalpin Malatyanın tek kadın muhtarı olduğunu belirtti. Beraberindekilerle Özalpi ziyaret ettiğini kaydeden Ağbaba, Özalpin köyün sorunları hakkında kendisine bilgi verdiğini ifade etti.
     Muhtar Özalpi seçimden sonra ikinci kez ziyaret ettiğini vurgulayan Ağbaba, Malatyada tek kadın köy muhtarının çalışkanlığı siyasetçi olarak bizi çok mutlu ediyor ifadelerini kullandı.
     Köyün sorunlarına çözüm bulabilmek için çalışacaklarını belirten Ağbaba, Köylerde insanlar mutlu bir şekilde yaşadığı sürece kentlere göç olmuyor. Burada insanlar geçimini sağladıkça, kentlere insanların göçmesinin bir anlamı da kalmıyor. Köylerimizin bu anlamda büyük önemi var değerlendirmesinde bulundu.
     Yarımca köyünün Darendenin en çok tarım alanına sahip köylerinden biri olduğunu ifade eden Ağbaba, muhtar Özalpin örnek bir çalışma sergilediğini vurguladı.
     Ağbaba, Özalpin mücadele ve çalışkanlığını Malatyalılara örnek gösterdiğini belirtti.
     Açıklamada, Özalpin sözlerine de yer verildi. Özalp, köyüne hizmet götürebilmek için muhtar olduğunu, ancak istediği gücü bulamadığını belirterek, devletten yardım beklediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, kentin tek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER