CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması

CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması -Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi barolarınca Aygünün derhal serbest bırakılması talep edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi baroları yaptıkları ortak açıklama ile Hüseyin Aygünün derhal serbest bırakılmasını talep etti.
     Diyarbakır, Bingöl, Iğdır, Muş, Şırnak, Adıyaman, Bitlis, Kars, Siirt, Van, Ağrı, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa barolarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, 12 Ağustosta Ovacık-Tunceli karayolunda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün PKK tarafından kaçırıldığına dikkat çekildi.
     Bu olayın Kürt meselesinde şiddet ve çatışmanın geldiği nokta açısından vahim olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yere verildi:
     Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak insan, parlamenter ve aynı zamanda meslektaşımız olan Hüseyin Aygünün derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve istiyoruz.
     Aygünün serbest bırakılması konusunda yapılacak askeri operasyonun can güvenliğini ciddi biçimde tehdit edeceği düşüncesiyle hükümeti bu konuda daha duyarlı davranmaya davet ediyor, Hüseyin Aygünün kaçırılmasıyla gündeme gelen alıkonulan kişiler konusunda da herkesi sorumluluk almaya ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramında alıkonulanların tümünün serbest bırakılmasını istiyoruz. Bölge baroları olarak üzerimize düşecek sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER