CHP PM Üyesi Karayalçın:

CHP PM Üyesi Karayalçın: -Eğer insanlarımızın yarısı daha çok özgürlük, yarısı geçimimi sağlayamıyorum deme noktasına gelmişse bu, insanların sosyal demokrat siyasetçilere hazır ol demesidir


ADANA (A.A) - CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Murat Karayalçın, Eğer insanlarımızın yarısı daha çok özgürlük, yarısı geçimimi sağlayamıyorum deme noktasına gelmişse bu, insanların sosyal demokrat siyasetçilere hazır ol demesidir dedi.
     Karayalçın, CHP Adana Başkanlığında partililere yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde yoğun bir seçimler süreci yaşanacağını belirterek, teşkilata bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi.
     2014 yılında ilk olarak yerel seçimlerin yapılacağını, ardından da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağını vurgulayan Karayalçın, bu süreçte Anayasa referandumunun da yapılabileceğini kaydetti.
     Karayalçın, AK Partide 3 dönem milletvekilliği yapanların tekrar aday olamayacağı ve bu kişilerin de adlarının büyükşehir belediye başkan adayları arasında geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:
     4. dönem seçime katılamayacak 70-80 üst düzey AKP yöneticisinin yerel yönetim seçimlerinde büyükşehirlerde aday gösterilmesi olasılığı ve Türkiyede parlamentonun sandalye sayısının yüzde 5inin boşalması durumunda ara seçimlerin yapılmasının bir zorunluluk olması yüzünden o arada bir seçim daha olabilir. Yani bu düşük bir olasılık ama, bir olasılık.
     Yapılan iki araştırmaya göre vatandaşların daha çok özgürlük istediğini ve geçinemediklerini savunan Karayalçın, Eğer insanlarımızın yarısı daha çok özgürlük deme noktasına gelmişse, yarısı geçimimi sağlayamıyorum deme noktasına gelmişse bu, bu topraklarda yaşayan insanların sosyal demokrat siyasetçilere hazır ol demesidir. Yani bizi değerlendirmeye almak demesidir dedi.
     Karayalçın, Büyükşehir Belediye Yasasının değiştirilmesiyle ilgili çalışmaları da eleştirdi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP PM Üyesi Karayalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER