CHP Trabzon İl Başkanı Karan: Trabzon

CHP Trabzon İl Başkanı Karan: Trabzon merkez ile 16 ilçe merkezinde, CHP üniversite tercih masaları kurduk


TRABZON (A.A) - CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon merkez ile 16 ilçe merkezinde, CHP üniversite tercih masaları kurduklarını bildirdi.
     Karan, yaptığı yazılı açıklamada, yerleştirme puanlarına OÖBP yerine AOBPnin katılması gerektiği konusunda Danıştayın karar vermesi üzerine, ÖSYMnin LYS puanlarını AOBPyi dikkate alarak yeniden hesapladığını ve adayların puanlarını açıkladığını belirtti.
     Puanların yanlış hesaplandığı söylentilerinin devam ettiğini ifade eden Karan, şunları kaydetti:
     Umarız ki hesaplanan yerleştirme puanları yanlış değildir. Trabzon merkez ve 16 ilçe merkezinde, CHP üniversite tercih masaları kurduk. Tercih masaları 3 Ağustosa kadar görev yapacak. Adaylar ve veliler tercih masalarına başvurmaları halinde üniversiteler, fakülteler, bölümler ve meslekler, üniversite seçiminde dikkate alınacak özellikler ve tercih için akla gelebilecek her tür soruyu soracak ve bilgi sahibi olabilecekler. Üniversite tercih masası projemizin, LYS sonuçlarına göre LYSde ilk 10 arasına giremeyen Trabzonun, LYS yerleştirme sıralamasında daha başarılı olmasına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Adaylar ve velileri hiçbir bedel ödemeden bu hizmeti ilgili tercih masalarımıza başvurarak alabilirler.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber CHP Trabzon İl Başkanı Karan: Trabzon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER