Çiftçi kadınlar, birbirleriyle yarıştı

Çiftçi kadınlar, birbirleriyle yarıştı -Edirnede 18 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bilgi yarışmasında tarım, hayvancılık ve köy yaşamına ilişkin soruları yanıtladı


EDİRNE (A.A) - Edirnede 18 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen 10. Çiftçi Kadınlar Yarışıyor bilgi yarışmasında birbirlerini geçmek için yarıştı.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Edirne Ticaret Borsasında düzenlenen bilgi yarışmasında yaptığı konuşmada, üretimin her alanında kadınların var olduğunu söyledi.
     Bazen kadınların, erkeklerden daha fazla çalıştığını belirten Duruer, şunları kaydetti:
     Özellikle Karadenizde bu daha bariz bir şekilde belli. Dün gece 3 kadın, Karadenizde kahvede oturan erkeklerle ilgili televizyon programı yapıyordu. Kadınlar çay bahçesinde çalışıyor veya fındık bahçesinde çalışıyorlar. Maalesef erkeklerin bu konuda kadınların hakkını da teslim ettiğini pek söyleyemeyiz.
     Kadınlar annemizdir, bacımızdır, kızımızdır, hanımımızdır. Bunların kıymetini bildiğimizi tam olarak da ifade edemeyiz. Bütün tepkilere rağmen kadına şiddet maalesef bütün hızıyla devam ediyor. Şiddet bir acizlik göstergesidir. Maalesef erkekler bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmıyorlar. Kadına kadın gibi, insan gibi davranmamanın sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı da yarışmanın kırsal alana götürülen eğitim çalışmalarının sonucunu ortaya koyacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından jüri eşliğinde 18 kadına sorulan soruların tümünü bilen Keşan ilçesine bağlı Kılıçköyden Ümmiye Gürkan birinci oldu.
     Yarışmacılara verilen çeşitli hediyelerin yanı sıra birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın armağan edildi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Çiftçi kadınlar, birbirleriyle yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER