Çiftçilere makine ve ekipman desteği uyarısı

Çiftçilere makine ve ekipman desteği uyarısı -Destekleme için başvuru süresi 1 Ağustosta sona erecek


KÜTAHYA (A.A) - Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, ekipman ve makine desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 1 Ağustosa kadar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurması gerektiğini bildirdi.
     Bütüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılın Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programları arasında yer alan yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman desteğinden yararlanacak çiftçilere tanınan başvuru süresinin 1 Ağustos günü mesai bitiminde sona ereceğini belirtti.
     Üreticilerin müracaatlarını son güne bırakmaması gerektiğini ifade eden Bütüner, şunları kaydetti:
     Hasat zamanıyla çiftçimizin en yoğun olduğu günleri yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda hibe destekli programlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını Kütahyaya giderek yapıyordu. Çiftçimizi üzen bu uygulama talebimiz üzerine kaldırıldı. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz şimdi bu işlemlerini İlçe Müdürlüğümüzde yaptırabilecek. Hibe desteği verilecek makine ve ekipman ise şöyle; anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçerbağlar, canlı balık nakil tankı, fide dikim makinesi, el traktörü, gübre dağıtma makinesi, güneş kolektörü, mibzer, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi, soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi ve hasat makinesi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çiftçilere makine ve ekipman desteği uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER