Çiftçilere ürününü satmadan önce ziraat odasına

Çiftçilere ürününü satmadan önce ziraat odasına danışın tavsiyesi


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, çiftçilere hasat ettikleri ürünün satışı için temas kurdukları tüccar ya da komisyoncu hakkında ürünü teslim etmeden önce odadan bilgi almaları tavsiyesinde bulundu.
     Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yetişen domates, biber, kavun ve karpuz gibi ürünlerin ileri ki günlerde hasadına başlanacağını belirtti.
     Önceki yıllarda ilçede bazı dolandırıcılık olaylarının yaşandığını ve birçok üreticinin sattığı ürünün parasını alamadığına işaret eden Okur, çiftçilerin mağdur olamaması için ürünlerini satacakları tüccarı ya da komisyoncu hakkında araştırma yapmalarını önerdi.
     Okur, çiftçilerin her şeyden önce ürününü peşin satmaya çalışmasının yararlı olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlçemizde herhangi bir firmayla sözleşmeli üretim yapmayıp, serbest üretim yapan çiftçilerimiz ürününü satacağı tüccarı iyi araştırsın. Çiftçilerimiz, tanımadığı, bilmediği kişiye veresiye mal vermesin. Bu konuda bizden yardım alabilirler. Ziraat odasını arayıp, tüccarın geçmişi ve güvenilirliği konusunda bilgi isteyebilirler. Biz o tüccar hakkında ilgili kamu kurumlarından gerekli bilgileri alıp üreticiyi aydınlatabiliriz. Çiftçilerimizin bize danışmadan hareket etmemelerini öneriyoruz.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Çiftçilere ürününü satmadan önce ziraat odasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER