Çiftçiye 305 milyon lira kredi desteği

Çiftçiye 305 milyon lira kredi desteği -Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, bu yıl sorumluluk sahasındaki 4 ilde çiftçilere 305 milyon lira kredi desteğinde bulundu -Bölge müdürü Atav: Kullandırdığımız krediler g


SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, bu yıl sorumluluk sahasındaki 4 ilde çiftçilere 305 milyon lira kredi desteğinde bulundu.
     Kooperatifin Samsun Bölge Müdürü Mesut Atav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatifin çiftçilere büyük destek sağladığını söyledi.
     Kooperatifin bir taraftan üreticinin tarımsal ve hayvansal üretimleri için gerekli olan girdileri temin ederken diğer taraftan ürettikleri ürünü piyasada değerinden yüksek alarak onlara destek olduğunu belirten Atav, üreticilerin nakit ihtiyaçlarını da karşıladıklarını kaydetti.
     Çiftçilerin üretimlerine ait tüm varlıklarını ve ürünlerini sigorta ederek bütün risklerden onları korumaya çalıştıklarını vurgulayan Atav, şöyle devam etti:
     Bölge birliğimize bağlı Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop olmak üzere 4 il bulunuyor. Sinopta 7, Samsunda 34, Amasyada 18, Orduda 10 kooperatif olmak üzere 69 kooperatif ile yaklaşık 90 bin üreticimize hizmet veriyoruz. 90 bin üreticimize bu yıl içinde 305 milyon 359 bin 587 lira 43 kuruş kredi desteğinde bulunduk. Kullandırdığımız krediler geçen yıla oranla yüzde 31 artış gösterdi. Yine üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu tarımsal ve hayvansal girdilerin temininde 100 milyon lira seviyelerine ulaşılmıştır. Buna karşın geçmiş döneme ilişkin alacağımız ise yaklaşık 140 milyon liradır.
    
     -Tarım Kredi, bütün tarım girdileri sektörünün regülatörüdür-
    
     Üreticilerin piyasa şartlarında ezilmemesi için ürün alımı da yapıldığına işaret eden Atav, Bu yıl içinde 3 bin ton arpa, bin ton buğday, 6 bin ton ayçiçeği alımı yaptık ve bunun karşılığında çiftçilerimize 12 milyon lira civarında ürün bedeli ödemesi yapıldı. Halen çeltik ve mısır alımına devam ediyoruz. Yaklaşık bin ton çeltik ve 5 bin ton da mısır alımı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca soya alımı için de çalışmalarımız sürüyor dedi.
     Atav, kooperatifin Orta Karadeniz Bölgesinde tarımsal alanda verdiği hizmet ve sağladığı katkının tartışılmaz olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Sektörün bütün aktörleri konumlarını ve planlarını Tarım Kredinin tavrına göre ayarlamaya çalışmakta. Bundan yararlanan da üreticimiz. Tarım Kredi bütün tarım girdileri sektörünün regülatörüdür. Tarım Kredinin pazardan çekilmesi halinde derhal tarımsal girdi fiyatları yükselir. Tarım ürünleri fiyatları ise düşer. Bu, uzun yıllar içinde defalarca tecrübe edilerek tespit edilmiş kesin ve tartışılmaz bir durumdur.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çiftçiye 305 milyon lira kredi desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER