Çiftkaya Kayak Tesisinde sezon açıldı

Çiftkaya Kayak Tesisinde sezon açıldı -Bitlis Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar: Kentte kar yağışının durmasının ardından, Çiftkaya Kayak Tesisini açtık


BİTLİS (A.A) - Bitlis merkezde bulunan Çiftkaya Kayak Tesisinde sezon açıldı.
     Kar yağışının durmasıyla güzel havayı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen kayakseverler, kayak tesisine akın etti. Uzun süren yoğun kar yağışının ardından vatandaşlar, kayak yaptı.
     Bitlis Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kar yağışının durmasının ardından, Çiftkaya Kayak Tesisinde sezonu açtıklarını söyledi.
     Avşar, Tüm kayakseverlerimiz, malzemeleriyle tesisimizde eğiticiler nezaretinde kayak yapabilir. Bu sezonun iyi şekilde geçeceğine inanıyorum dedi.
     Kayak İl Temsilcisi Kenan Aşit ise Çiftkaya Kayak Tesisine ilginin fazla olduğunu söyledi.
     Aşit, Tesisimiz cıvıl cıvıl. Ancak her isteyen çocuğa kayak veremiyoruz. Bu da bizi gerçekten çok üzüyor. Malzeme sıkıntımız var ve bu konuyu valimize ilettik. Valimize malzeme listesi verdik. Valimiz bu spora çok duyarlı diye konuştu.
     Gelecek hafta Erzurumda yapılacak Alp Disiplini Etap Yarışmasına 22 sporcuyla katılacaklarını bildiren Aşit, Bursada düzenlenecek etap yarışmasına ise, 15 sporcuyla katılacaklarını dile getirdi.
     Bu yıl alp disiplini branşında en az 2 ile 3 sporcuyu milli takıma vermeyi hedeflediklerini kaydeden Aşit, Bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Eskiden milli takımın iskeletini Bitlisli sporcular oluşturuyordu. Ama son yıllarda biraz sıkıntımız var. Ancak şanslıyız ve iyi antrenörlerimiz var. Bitlisin, kayakta yine eski şaşalı fırsatını yakalayacağına inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Çiftkaya Kayak Tesisinde sezon açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER