Çığdan hayat kurtarmayı öğreniyorlar

Çığdan hayat kurtarmayı öğreniyorlar -İzmir ve Vandan Erzuruma gelen 20 kişilik ekibe, çığda arama kurtarma teknikleri öğretiliyor -Kursiyerlere verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerde renkli görüntüler ortaya çıkıyor (


ERZURUM (A.A) - Erzuruma, İzmir ve Vandan gelen 20 kişilik ekibe, çığda arama kurtarma teknikleri öğretiliyor.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kurtarma Amiri Zafer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken Dağında verilen eğitimlere İzmir ve Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleriyle, Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyelerinin katıldığını söyledi.
     Eğitimlerde olası bir çığ anında nelerin yapılması gerektiğinin anlatıldığını belirten Özcan, şöyle konuştu:
     Çığda arama kurtarma eğitimi alan 20 kişilik ekip, kursun sonunda olası bir çığda neler yapması gerektiğini tam donanımlı olarak öğrenecek. Teorik olarak anlatılan çığda arama kurtarma tekniklerinin daha sonra uygulamasını yaptık. Uygulamalı eğitimde senaryo gereği, çığ altında kalan iki dağcıyı kurtarmak için kursa katılan arkadaşlarımız önce cihazlı arama tekniklerini kullandı, ardından sondalama yaptı. Eğitimlerimiz başarıyla devam ediyor. Kursun sonunda eğitime katılanların başarılı bir arama kurtarma ekibi olacağına inanıyorum.
     İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Altınbulak da kursun ekipleri için önemli kazanımlar sağladığını dile getirdi.
     Uygulamalı eğitimde senaryo gereği kar altındaki ilk kişiyi cihazla 15 dakikada bulduklarını belirten Altınbulak, Verimli, güzel çalışma sergileniyor, bilgilerimiz tazeleniyor. Ekiplerimiz bu tarz olaylara daha hazırlıklı olacak dedi.
     Bu arada eğitimlerde renkli görüntüler ortaya çıktı.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Çığdan hayat kurtarmayı öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER