Çinden işbirliği ve yatırım çağrısı

Çinden işbirliği ve yatırım çağrısı


ADANA (A.A) - Adana Sanayi Odasını (ADASO) ziyaret eden Çinli heyet, ülkelerinde iş fırsatlarını anlatarak, işbirliği ve yatırım çağrısında bulundu.
     ADASOdan yapılan açıklamaya göre, Çinin Ankara Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Zhu Ghiangyao, Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği (TÜÇİDER) Başkanı Prof. Dr. Zeyneş İsmail ve Başkan Yardımcısı Demokan Eren, Adana Sanayi Odasında Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, iki ülke arasındaki işbirliği ve ortak yatırım imkanlarını anlattı.
     ADASO Başkanı Sürenkök, Adananın sanayi ve tarımda önemli üretim potansiyeline sahip bulunduğunu belirterek, makine, tekstil ve gıda sektörlerinin çok gelişmiş durumda ve modern entegre tesislerin yanı sıra, yurt dışına komple fabrikalar kuran tesisler olduğunu vurguladı.
     Ziyaretin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını, oda olarak her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Sürenkök, İşbirlikleri, yatırım ortaklıkları ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi iki ülkenin de menfaatine olacak ifadelerini kullandı.
     Çin Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning de iki ülke iş adamlarını ortak yatırım alanlarında buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, ticari ilişkilerin kapsamlı ve çoklu bir şekilde geliştiğini bildirdi. Xiaoning, Türk iş adamlarının Çine gidip, bu ülkenin iş adamlarının da buraya gelip yatırım ve ticaret yapmaları için girişimlerimizi sürdürüyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.
     TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail, Çinin dünyanın ikinci, Türkiyenin ise 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu, iki ülke arasında İpek Yolu nedeniyle yüzyıllara dayanan bir işbirliği ve dostluğun süre geldiğini belirtti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Çinden işbirliği ve yatırım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER