Çinin Ankara Büyükelçi Vekili Xiaoning, Eskişehirde:

Çinin Ankara Büyükelçi Vekili Xiaoning, Eskişehirde: -İpekyolu, eskiden Çin ile Türkiyeyi birbirine bağlıyordu. Umarım şimdi iki ülke arasındaki ilişkiler tekrar canlanacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Çin Halk Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçi Vekili Xang Xiaoning, İpekyolu, eskiden Çin ile Türkiyeyi birbirine bağlıyordu. Umarım şimdi iki ülke arasındaki ilişkiler tekrar canlanacaktır dedi.
     Xiaoning, beraberinde Büyükelçilik Kültür Müsteşarı Yu Jian ve Ataşe Yang Yun, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Vali Koçdemir, Çinin bütün dünya ile olduğu gibi Türkiye ile de dostane ilişkileri bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Günümüzde uluslararası ilişkiler sadece devletler arasında değil, iller arasında, bölgeler arasında da gelişmektedir. Eskişehir ile Çin arasında bu açıdan durum halihazırda son derece iyidir. Büyükşehir belediyemizle özellikle kültür sanat alanında işbirliği yürütülmektedir. Üniversitelerimizin akademik işbirliği konusunda hazırlıkları vardır. Eskişehirdeki bazı ticari faaliyetlerde Çinli firmalar da bulunmaktadır. Biz bu ikili ilişkilerin dostane ve faydalı biçimde yürütülmesinden memnuniyet duyuyoruz ve bu konuda elimizden gelen her desteği vermek istiyoruz.
    
     -Kültürel etkileşimde Çin ilk sırada-
    
     Eskişehirin bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olmak üzere iki başkentlik unvanını birden taşıdığını hatırlatan Vali Koçdemir, şöyle devam etti:
     Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Türk kültürünün bulunduğu coğrafya ve kültürleri de burada tanıtmak istiyoruz. Türk kültürünün etkileşimde bulunduğu kültürler içinde birinci sırada Çin kültürü ve medeniyeti yer almaktadır. Uzun tarihsel süreç içinde iki kültür birbirini geliştirmiş ve zenginleştirmiştir. Tarih bize şunu gösteriyor; İnsanlar, kültürler birbiri ile temasa geçtiğinde, birbirini doğru tanıdığında herkes için faydalı oluyor ve bu temaslar kültür ile sınırlı kalmayıp, teknolojiden ekonomiye her alana yayılıyor.
    
     -İpekyolu, eskiden iki ülkeyi birbirine bağlıyordu-
    
     Büyükelçi Vekili Xiaoning ise Vali Koçdemirin sözlerinin kendi düşüncelerine tercüman olduğunu belirterek, Büyükelçi Xiaosheng Gongin, bir süre önce Eskişehire gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Ankaraya döndüğünde, Çin ile Eskişehir arasındaki ilişkileri geliştirmek için kendisini özel olarak görevlendirdiğini vurguladı.
     Büyükelçi Xiaoning, İpekyolu, eskiden Çin ile Türkiyeyi birbirine bağlıyordu. Umarım şimdi iki ülke arasındaki ilişkiler tekrar canlanacaktır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Koçdemir ve konuk heyet, iki ülke arasında kültür, sanat başta olmak üzere farklı alanlarda geliştirilebilecek işbirliği imkanları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çinin Ankara Büyükelçi Vekili Xiaoning, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER