Çin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wang, Malatyada

Çin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wang, Malatyada -Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret eden Wanga, kayısı ve kayısı şeklinde kristal plaket hediye edildi


MALATYA (A.A) - Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xianing Wang, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyede 2012 Çin Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde oluşturulan Guangzhou Halk Kültürü Sergisinin açılışına katılmak üzere Malatyaya gelen Xianing Wang, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç ile Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti. Wang, kendilerini kabulünden dolayı Çakıra teşekkür etti.
     Türkiyede göreve yeni başladığını belirten Wang, İlk ziyaretlerimden birisini Malatyaya yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Umuyorum Malatya ile Çin arasındaki ilişki artık daha çok artar. Malatya sergimizin ilk durağı oldu. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Malatyada açılan serginin Çin kültürünün güzel bir bölümünü yansıttığını aktaran Wang, şunları kaydetti:
     Bu sergi aracılığıyla Malatya halkı, Çin hakkında daha çok bilgiye ulaşabilir, ülkemizi daha iyi anlayabilir. Umuyorum ki Malatya ile Çin arasındaki ilişki daha iyi olacak. Şahsım ve büyükelçilik çalışanları olarak Malatya ile Çin arasındaki ilişkileri artırmak için elimizden geleni yapacağız.
     Tan Ataç ise Guangzhou Halk Kültürü Sergisini AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşitin öncülüğünde açtıklarını belirterek, Çok güzel bir iş yaptık diye düşünüyorum. Derneğimiz 1988de kuruldu. Türkiye ile Çin arasında bir dostluk köprüsü oluşturmayı hedefledik. Ama görüyorum ki Malatya ile Çin arasında güzel bir dostluk temeli atıldı ifadelerini kullandı.
     Ahmet Çakır da düzenledikleri serginin, Türkiye ile Çin arasındaki dostluğun daha da gelişmesi ve kültürel yakınlaşması açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Çakır, Xianing Wanga kayısı ve kayısı şeklinde kristal plaket hediye etti.
     Xianing Wang ise Çakıra Çin işlemesi seramik plaket verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wang, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER