Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Qingyang, Balıkesir Valisi Turhanı ziyaret etti


BALIKESİR (A.A) - Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, Balıkesir Valisi Ahmet Turhanı ziyaret etti.
     Vali Turhan, ziyarette yaptığı konuşmada, son zamanlarda Çinli yatırımcıların Balıkesire olan ilgisinin artmasından memnun olduğunu söyledi.
     Geçen yıl kendisinin de bir program kapsamında Çine gittiğini belirten Turhan, "Son zamanlarda Ayvalık, Edremit, Burhaniyede çok sayıda Çin vatandaşını misafir ediyoruz. Çok sayıda Çinli turist geliyor, mutlu oluyoruz. Bölgemiz, denizi, havası, kumu ve kaplıcalarıyla dünyanın en güzel bölgelerinden. Daha çok Çinli turisti buralarda görmek istiyoruz" dedi.
     Vali Turhan, Balıkesir merkez organize sanayi bölgesinde Çinli yatırımcının, yatırım hazırlığı yaptığını ifade ederek, "1 Mayısta protokol imzalayacağız. En kısa sürede de yatırıma başlayacaklar. Sizlerin ve bizlerin arasındaki bu güzel ilişkiler sayesinde gerek turizm, gerekse ticaret anlamında inşallah diyaloglarımız artarak devam eder" diye konuştu.
     Qingyang ise Balıkesir ile yakından ilgilendiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
     "İki ülke arasındaki işbirliğinin detaylı olarak gerçekleşmesini istiyoruz. Siz geçen sene Çini ziyaret ettiniz. Şanghay ve Pekin, Çinin ticaret ve siyaset merkezleridir. Bu şehirleri ziyaret ettikten sonra Çini daha yakından tanımışsınızdır. İki ülke arasındaki ilişkiler konusunda bu ziyaretler güven veriyor. İki ülke arasında uzun geçmişe dayanan ilişkiler var. Eskiden iki ülke arasında ipek yolu vardı. Şimdi iki ülke arasında üst düzey ziyaretler çok arttı. Bu ziyaretler dostluğun temelini de attı. İki ülke arasında 2015 yılına kadar 50 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak var. 2025 yılında bu hedef 100 milyar dolara ulaşacak. Gelecekte Çinli turistler Türkiyeyi daha fazla ziyaret edecek."
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER