Çin iş heyeti Denizlide

Çin iş heyeti Denizlide -9 kişilik iş heyeti, kentteki turizm yatırımlarıyla ilgili görüşmeler yaptı


DENİZLİ (A.A) - Denizliye gelen 9 kişilik Çin iş heyeti, kentteki turizm yatırımlarıyla ilgili görüşmeler yaptı.
     Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonunun davetlisi olarak Türkiyeye gelen Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü (CIRCIR) ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi iş adamları, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolanı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Zolan, Denizlinin imkanları itibariyle işbirliği için potansiyeli en üst seviyede olan şehirler arasında bulunduğunu ifade etti. Konuk heyete Denizli hakkında bilgiler veren Zolan, Çin olağanüstü gelişiyor. 2011de en fazla büyüyen ülkeydi. Türkiye de ardından geliyordu. Bu başarı işbirliğiyle birlikte büyütülürse daha da başarılı olur dedi.
     Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın ise 9 kişilik iş heyetinin iki gündür kentte birçok yeri gezdiğini, Pamukkale, Karahayıtta turizm yatırımlarıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu anlattı.
     Aydın, CIRCIR, Çin hükümeti gözünde en itibarlı enstitü. Bu heyet, gittiği yerlerle ilgili hem sosyal, hem ticari rapor hazırlıyor. Denizlideki gezide de buranın ticari lokasyonunu incelediler. Denizlide turizmin yanında tekstil, madencilik gibi alanlarda yatırım imkanlarını araştırdılar diye konuştu.
     CIRCIR Enstitüsü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian da, kentteki yatırım imkanlarını araştırdıklarını ve Denizliye hayran kaldıklarını ifade etti.
     Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcıyı da ziyaret eden heyetin, üniversite ile akademik alanda işbirliği yapmak istediği bildirildi.
     Denizli Belediye Başkanı Zolan, ziyaret sonunda konuklara çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Çin iş heyeti Denizlide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER