Çinede gazeteciye ceza

Çinede gazeteciye ceza


AYDIN (A.A) - Çine ilçesinde günlük yayımlanan Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydın, köşe yazısında "cumhuriyet savcılarına hakaret ettiği" iddiasıyla adli para cezasına çarptırıldı ve mağdurlara tazminat ödemesine hükmolundu.
     Çine ilçesinde günlük yayımlanan Çine Madran Gazetesi Yayın Yönetmeni Emin Aydının, 10 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen bir asayiş olayında, olay yerine girdiği gerekçesiyle soruşturmayı yürüten yürüten Cumhuriyet Savcısı Bekir Selin talimatıyla gözaltına alınması nedeniyle yazdığı köşe yazasında, "görevli cumhuriyet savcıları Bekir Sel ve Şükrü İpeke hakaret ettiği" iddiasıyla açılan iki ayrı dava sonuçlandı.
     Çine Asliye Ceza Mahkemesinde görülen "hakaret suçu" davasında, gazeteci Emin Aydın yapılan yargılama sonucunda 2 bin 620 lira adli para cezasına çarptırıldı.
     Çine Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan tazminat davasında da Emin Aydının mağdurlara bin 500er lira tazminat ödemesine hükmolundu.
     Bu arada, Emin Aydının, yargılama aşamasında şikayetçi Cumhuriyet Savcısı Bekir Selin, görülen ceza davasında aynı zamanda savcı olarak görev yapması dolayısıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı aracılıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) yaptığı başvuru reddedilmişti.
     HSYK, yapılan itiraza, Cumhuriyet savcısının kendisinin bizzat mağdur ya da müşteki durumda olduğu bir soruşturmayı yürütmesinin ve sonuçlandırmasının yasal olarak mümkün olduğunu yazılı olarak bildirmişti.
     Emin Aydın, hakkında verilen mahkumiyet kararlarına karşı, "şikayetçi cumhuriyet savcısının aynı davada görev yapması nedeniyle adil yargılama hakkının ihlal edildiği" iddiasıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Çinede gazeteciye ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER