Çini sanatçısı Keçecigil, hayatını kaybetti

Çini sanatçısı Keçecigil, hayatını kaybetti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada faaliyet gösteren BAKEM Sanat Galerisi üyesi çini işleme ve tezhip sanatçısı Kerim Keçecigil, galeri tarafından sergi açılan Antalyada bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında hayatını kaybetti.
     Alınan bilgiye göre, BAKEM Sanat Galerisi üyesi arkadaşları Bayram Yıldız ve Mustafa Er ile Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı karma sergiye katılan Keçecigil, Kaleiçi semtindeki kaldığı otelde kalp krizi geçirdi.
     Galeri üyesi arkadaşlarınca odasında hareketsiz yatarken fark edilen Keçecigili kontrol eden sağlık ekipleri, onun öldüğünü belirledi.
     Keçecigilin cenazesi, Kütahyada toprağa verilecek.
    
     -Kerim Keçecigil-
    
     Kerim Keçecigil, 1949 yılında Manisa Karaoğlanlıda doğdu, 1956da Kütahyaya yerleşti.
     İlkokulu 30 Ağustos İlkokulunda, orta Öğrenimini Kütahya Lisesinde tamamlayan Keçecigil, orta okuldaki resim öğretmeni Ömer Ağartanın teşvikiyle resim çalışmalarına başladı.
     Azot Fabrikası Merkez Laboratuvarından laborant olarak 1988de emekliye ayrılan Keçecigil, 3 yıl Kütahya Halk Eğitim Merkezinde çinicilik desen ve motif kurslarına katıldı.
     İznik Çini Atölyesinde 6 yıl desen ve motif ustası olarak çalışan Keçecigil, çini ve tezhip çalışmalarını evinde sürdürdü.
     Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine (KÜSAD) 1998 yılında üye olan Keçecigil, 2009da ressam Bayram Yıldız, ferman ve bitki yaprağı oyma sanatçısı Mustafa Er ile BAKEM Sanat Galerisini kurdu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çini sanatçısı Keçecigil, hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER