Çinli fotoğrafçıların Gaziantep ziyareti

Çinli fotoğrafçıların Gaziantep ziyareti -Kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan fotoğraflar çekmek için kente gelen fotoğrafçılar, Belediye Başkanı Fadıloğlunu ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan fotoğraflar çekmek üzere kente gelen Çinli fotoğrafçılardan oluşan heyet, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunu ziyaret etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) aracılığıyla geldikleri Gaziantepte ağırlanan Çinli fotoğrafçılar ziyarette, tarihi dokuyu korumaya büyük önem veren Belediye Başkanı Fadıloğlunu, sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamındaki başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
     Aralarında Taicang Fotoğrafçılar Derneği Başkanı ve Delegasyon Başkanı Chen Jiefa ile Taicang, Fotoğrafçılar Derneği Başkan Vekili ve Delegasyon Heyeti Genel Sekreteri Wang Yongun da bulunduğu 12 Çinli fotoğrafçı, fotoğraf çekmek için gerçekleştirdikleri gezi sırasında Şehitkamil ilçesinin tarihi dokulara büyük bir özveriyle sahip çıktığını gördüklerini ifade etti.
     Çinli heyet, tarihi dokuların korunmasının geçmişi olan bir şehir için çok önemli olduğunu belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fadıloğlu ise Çinli fotoğrafçıları makamında ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade etti.
     Gaziantepin pek çok kültürü kendine çeken özel bir dokusu olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, kente ilişkin, Gaziantep, tarihi ipek yolu üzerinde yer alan bir kültür şehri. Bu anlamda Çin ile pek çok ortak noktamız var. Gaziantepi detaylarıyla fotoğraflamak pek çok fotoğrafçıyı büyülüyor değerlendirmesinde bulundu.
     Başkan Fadıloğlu, Çinli heyete yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
     Konuşmaların ardından Çinli fotoğrafçılar ve Başkan Fadıloğlu, birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çinli fotoğrafçıların Gaziantep ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER