Çinli tekstil firmasından Türkiyede yatırım

Çinli tekstil firmasından Türkiyede yatırım -Türkiyede yatırım yapmayı planlayan Çinli bir tekstil firmasının yöneticileri, Balıkesirde incelemelerde bulundu


BALIKESİR (A.A) - Türkiyede yatırım yapmayı planlayan Çinli bir tekstil firmasının yöneticileri, Balıkesirde incelemelerde bulundu.
     Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA), bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Çinli tekstil firması yöneticileri Balıkesire davet edildi.
     GMKAda Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile bir araya gelen Çin firmasının Genel Müdürü Hong Tian Zhu ile Genel Müdür Yardımcısı Simon Yu, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisarı içine alan bölgede yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
     Bölgenin genel yapısı ve yatırım avantajları hakkında bilgilerin aktarıldığı Çinli yatırımcılar, Balıkesir Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle de toplantı yaptı.
     Gündoğan, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ekrem Özşen, Uzman Haluk Aksu, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Uzmanı Samet Akyüz, Balıkesir OSB Müdürü Gökmen Zeytunun katıldığı toplantıda Çinli yatırımcılara, Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verildi.
     Balıkesir OSBnin avantajları anlatılan firma yetkililerine, daha sonra uygun boş arsalar gösterildi. Balıkesirin lojistik ve stratejik imkanları, haritalar ve belgeler üzerinde anlatıldı.
     Gündoğan, Balıkesir OSBnin yatırımcılar için uygun olduğunu belirterek, İnşallah yatırımınızı burada yaparsınız dedi.
     Çinli firma temsilcileri, daha sonra Balıkesir Valisi Ahmet Turhanı ziyaret ederek, Ege Bölgesinde yapmayı planladıkları yatırım konusunda bilgi aktardı.
     Türkiyeye yabancı yatırımcı çekmenin önemine değinen Turhan, her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.
     Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinin giderek büyüdüğüne ve tamamlanma aşamasındaki Lojistik Köyün hizmete girmesiyle cazibe merkezi haline dönüşeceğine işaret eden Turhan, Bu yatırımın gelmesi halinde diğer Çinli firmalar da Balıkesiri tercih edecek diye konuştu.
    
     Muhabir : Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çinli tekstil firmasından Türkiyede yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER