Cırgalan Hobi Bahçesinde Güz Buluşması

Cırgalan Hobi Bahçesinde Güz Buluşması


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Cırgalan Hobi Bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Güz Buluşmaları adı altında gerçekleşen etkinlik, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldızın da katılımıyla gerçekleşti.
     Mehmet Özhaseki, sözlerine şehitlere rahmet, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Şehit ailelerine 200 civarında ev verdiklerini kaydeden Özhaseki, şehit ailelerini kendilerine emanet olduğunu belirtti.
     Kayserideki gelişim ve değişimi anlatan Başkan Özhaseki, 18 yıldır ortaya konulan çalışmalarla Kayserinin bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
     Şehiri daha ileriye götürecek projeler üstünde durduklarını belirten Özhaseki, daha sonra şunları kaydetti:
     Bunların başında da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi geliyor. 275 milyon avroluk bu proje ile şehirdeki sosyal hayat canlanacak hem binlerce gence iş çıkacak hem de yepyeni bir sanayi sektörü doğacak. Kayserili firmalar, kayak kıyafeti ve malzemeleri gibi alanlarda üretim yapıp para kazanacaklar. Bütün bunlara ilave olarak da uluslararası kayak yarışmaları şehrimizde yapılır hale gelecek. Ayrıca Anadolu Harikalar Diyarı ile 10 ayrı alanda çok çeşitli oyun ve eğlence mekanları oluşturulacak. Önümüzdeki yıl bu zamanlar Harikalar Diyarı hizmete girmiş olacak. Bunlara ilave olarak Kültür Yolu gibi Cumhurbaşkanlığı ve Milli Mücadele Müzeleri gibi kültürel çalışmalarımız da sürüyor. Amacımız Kayseriyi her alanda yaşanabilir bir kent yapmak, bölgesinin cazibe merkezi haline getirmek.
    
     Yeniden hayat bulduk
    
     Programda hobi bahçesi sakinleri adına konuşan Numan Kumaş da, emekli anlayışının hobi bahçeleri ile değiştiğine dikkat çekerek, Bu bahçeler sayesinde evde boş boş vakit geçirmek yerine ekip dikiyor ve sosyal hayatın içinde oluyoruz. Tabiri caizse yeniden hayat bulduk. Bize bu imkanı sağlayan ayrıca da şehit yakınları ve bizim gibi gaziler için yer tahsis eden Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum dedi.
    
     -458 bahçe-
    
     100 bin metrekare alana kurulu Cırgalan Hobi Bahçesinde 125 etrekarelik toplam 458 adet bahçe bulunuyor. Vatandaşların dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak bir adet sosyal tesisin yanı sıra duşlar, mescit ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı hobi bahçesinde ayrıca 750 araçlık otopark bulunuyor.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt/Mesut İnce
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Cırgalan Hobi Bahçesinde Güz Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER