Çocuğunu yaşatmak isteyen aile icralık oldu

Çocuğunu yaşatmak isteyen aile icralık oldu -Denizlide ilik kanseri hastası olan çocuklarının tedavisi için çabalayan Torlak ailesi, borçlarını ödeyemeyince icralık oldu


DENİZLİ (A.A) - Denizlide ilik kanseri hastası olan çocuklarının tedavisi için çabalayan Torlak ailesi, borçlarını ödeyemeyince icralık oldu.
     Meska Mahallesinde yaşamını sürdüren Torlak Ailesinin hayatı, 10 yaşındaki Cihan Torlakın ilik kanserine yakalanmasıyla karardı. Yusuf-Selma Torlak çiftinin, 3 yıl önce Konya Meram Tıp Fakültesine götürdükleri oğulları Cihana ilik kanseri teşhisi kondu. Üç yıldan beri varını yoğunu oğullarının iyileşmesine harcayan aile, çocuklarının daha iyi bir ortamda yaşaması için evin eşyalarını değiştirdi, çocuklarının en çok isteği olan bilgisayar aldı. Aile bu harcamaları karşısında 15 bin lira borçlandı. Çocuğunun tedavisi ile uğraşan aileye ödeyemedikleri borçları nedeniyle icra geldi.
    
     -Amacımız çocuğumuzu mutlu etmekti-
    
     Baba Yusuf Torlak (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun iyileşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, ilik kanseri olan oğlunun mutlu olması için bilgisayar aldığını fakat bunun borcunu ödeyemediğini kaydetti.
     Tolak, aylık 800 lira maaşla bir firmada çalıştığını, bunun 200 lirasının borçlu olduğu firma tarafından kesildiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Maaşımdan kalan 600 lira ile geçinmek zorunda kaldık. Ev kiramızı ödeyemiyoruz, Cihanın gıda ihtiyacını karşılayamıyoruz. Buzdolabımızda hiçbir şey kalmadı. Tek isteğim oğlumun bir an önce iyileşmesi. Yakın zamanda borçlarımı ödeyemediğim için cezaevine gireceğim. Eğer ben içeri girersem oğluma, aileme kim bakacak-
     Cihanın ilik kanseri olduğunu öğrendiğinde yıkıldığını anlatan anne Selma Torlak da (28) oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için dua ettiğini söyledi.
     Çocuğunun diğer çocuklar gibi okula gideceği anı sadece hayal ettiğini kaydeden anne Torlak, Eşim sigortalı olduğu için devlet kurumu tarafından yardım yapılmıyor. Yakın zamanda borçlarımızı ödeyemezsek eşim cezaevine girecek. O zaman biz ne yaparız- Cihanın tedavisi için kim koşturacak- dedi.
    
     -Doktor olmak istiyorum-
    
     Beş yaşındaki küçük kardeşi Muhammed Torlak ile evde zaman geçiren ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen öğretmenle evinde eğitimini sürdüren Cihan Torlak ise İyileşerek okula gitmek istiyorum. Büyüyünce doktor olacağım. Doktor olursam benim gibi hasta çocukları iyileştireceğim diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Çocuğunu yaşatmak isteyen aile icralık oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER