Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tüfekçi: -Anne sütü çocukları ishalden koruyor


EDİRNE (A.A) - Özel Keşan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinan Tüfekçi, Anne sütü çocukları ishalden koruyor dedi.
     Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne sütünün içinde çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili lizozim, laktoferrin, immunoglobulin gibi maddelerin bulunduğunu söyledi.
     Bu maddelerin çocukları ishale yol açacak enfeksiyonlardan koruduğunu belirten Tüfekçi, Anne sütü çocukları ishalden koruyor. Ayrıca, anne sütü emen çocuk hastalandığında daha çabuk iyileşiyor dedi.
     Tüfekçi, anne sütünün çocuğun gelişimine de katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:
     Sosyoekonomik düzey ishalli hastalıklarla yakından ilişkilidir. Gelişmekte olan veya gelişmemiş bölgelerde yaşayan çocuklar daha kötü beslenmekte olup temiz suya ulaşma olanakları daha azdır. Bu nedenle gelişmiş yörelerde yaşayan akranlarından daha fazla oranda ishalli hastalığa yakalanırlar ve bağışıklık sistemleri daha zayıf olduğu için daha fazla oranda zarar görürler. Sonuçta anne sütü ile beslenme, sosyoekonomik düzeyin iyi olması, çevresel şartların düzgün olması ve beslenmenin iyi olması, ishalden korunmada en önemli faktörlerdir.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER