Çocuklar eğlendirilerek bilgilendiriliyor

Çocuklar eğlendirilerek bilgilendiriliyor -Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik şubesince uygulanan Gelecek Eğitimle Gelecek projesi kapsamında çocuklara, bilinçlendirmek amacıyla trafik kurallarına uygun davranışl


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik şubesince uygulanan Gelecek Eğitimle Gelecek projesi kapsamında çocuklara, bilinçlendirmek amacıyla trafik kurallarına uygun davranışlarında Polikart veriliyor.
     Proje kapsamında Polirobot trafikte sloganıyla başlatılan uygulamanın ilki, Konyaaltı Caddesinde Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlamın katılımıyla yapıldı. İçinde çocuk bulunan araçlar durdurularak, uygun şartlarda seyahat edip etmedikleri kontrol edildi. Arka koltukta seyahat eden ve emniyet kemeri takan çocuklara Polirobot kartı (Polikart) verildi, veliler de proje hakkında bilgilendirildi. Kurallara uygun hareket etmeyenler ise uyarıldı.
     Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafikte doğru davranış gösteren çocuklara kurallara ilişkin bilgilerin yer aldığı eğitici kartlar verdiklerini, böylece eğitim sürecini eğlenceli hale getirmeyi amaçladıklarını anlattı.
     Uygulama yapan ekiplerde bulunacak kartların trafikte uygun şekilde seyahat eden çocuklara verileceğini kaydeden Sağlam, 10 kart biriktiren çocuklara Çocuğum sağ olsun yazan logo hediye edeceklerini söyledi.
     Uygulama sayesinde çocukların trafik bilinci kazanacağını vurgulayan Sağlam, böylece hem polisle daha iyi iletişim kuracaklarını hem de ebeveynlerini gururlandıracağını ifade etti. Sağlam, Trafikte sorunların aşılmasında polisin yüzde 15, eğitim yüzde 60, mühendislik hesaplamalarının da yüzde 25 etkisi var. Bu konuda polisin rolünü yükseltmek istiyoruz dedi.
     Arka koltukta seyahat etmek, emniyet kemeri takmak, serviste ayakta yolculuk etmemek gibi birçok kuralın çocuklara verilecek kartlarda çizgi karakterlerle anlatıldığını dile getiren Sağlam, Kartlarla oynarken kart almak için çalışırken bir yandan da trafik bilincine kavuşuyorlar diye konuştu.
     Çocukların bilinçlendirilmesinin ebeveynlerin kurallara uymasına katkı sağlayacağına inandıklarına dikkati çeken Sağlam, Hız konusunda, kemer konusunda ısrarla zorlarlarsa anne babalar da bir şekilde takmaya başlıyor. Bazı arkadaşları bilirim ki çocuklarının ısrarıyla takmaya başlamışlar ve zaman içinde alışkanlık olmuş dedi.
     Sağlam, zaman zaman polisin çocuklara korku kaynağı olarak sunulduğunu, bunun doğru olmadığını ifade ederek, Polis korkutan değil çocukları her yönüyle koruyandır. Bu proje bir yönüyle buna da katkı sağlıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuklar eğlendirilerek bilgilendiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER