Çocuklara basketbol oynamayı öğreterek hayata tutunuyor

Çocuklara basketbol oynamayı öğreterek hayata tutunuyor -Böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını diyaliz cihazına bağlı sürdüren genç antrenör Ozan Buluş, çocuklara basketbol oynamayı öğreterek yaşama bağlanıyor -Buluş: Çocuklarla çal


İZMİR (A.A) - Gülcan Kaplan - Böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını diyaliz cihazına bağlı sürdüren genç antrenör, çocuklara basketbol öğreterek hayata tutunuyor.
     Mavişehir Spor Kulübünde çocuklara basketbol öğreten antrenör Ozan Buluş (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftanın üç günü dörder saat diyaliz cihazına bağlandığını, kalan zamanını basketbolla doldurduğunu söyledi.
     Hastalığının nasıl başladığına ilişkin soruya Buluş, Basketbol antrenörlüğü yaparken ayaklarıma çok fazla kramp girmeye başladı. Hastaneye gittiğimde durumun ciddi olduğunu söyledi doktorlar, böbreklerimin çalışmadığını, diyaliz ünitesine girmem gerektiğini söylediler. 2,5 yıldır diyalize giriyorum. Haftada üç gün dörder saat kalıyorum cihazda yanıtını verdi.
     Haline yine de şükrettiğini, çünkü acısı, ağrısı olmayan bir hastalık olması sayesinde çok sevdiği basketbol antrenörlüğüne devam edebildiğini ifade eden Buluş, şunları söyledi:
     Hastalığım antrenörlük yaşantımı halen etkilemiş değil neyse ki. Beni engellemiyor. Sadece fistül takılan kolumu korumam gerekiyor. Top gelmemesi, darbe almaması gerekiyor. Aksi durumda bir kez daha ameliyatla kateter ve fistül takılması gerekecek. Bu da sıkıntılı bir süreç.
     Buluş, uygun böbrek bulunup nakledilene kadar diyalize bağlanmak zorunda olduğunu belirterek, Tek iyileşme şansım nakil. Ailemde de maalesef uyan kimse yok. Annem ve babamla kan gruplarımız uymuyor, kaldı ki annemin rahatsızlığı nedeniyle vermesi mümkün değil. Dolayısıyla yaşama şimdilik böyle devam ediyoruz dedi.
     Organ nakli için 2 yıl önce kaydının yapıldığını, henüz kendisini kimsenin aramadığını söyleyen Buluş, Yaşam her şeye rağmen çok güzel. Hayata bir yerden tutunmak lazım, buna mecburuz diye konuştu.
     Okul yılları boyunca hem okul hem de kulüp takımlarında basketbol oynadığını, daha sonra antrenörlüğe devam ettiğini belirten Buluş, Çok seviyorum işimi. Çocuklarla çalışmak çok zevkli. Onlara bir şeyler verdiğimi görebilmek beni çok mutlu ediyor diye konuştu.
     Organ nakline gereken önemin verilmediğini düşündüğünü kaydeden Buluş, şunları söyledi:
     Organ naklini çok basit bir durummuş gibi görüyorlar genellikle. Oysa bugün bir diyaliz hastasının devlet bütçesine verdiği zarar yıllık 30 bin doları geçiyor. Halbuki organ nakli olsa bu masraf olmayacak. En azından vefat eden yakınlarımız için bağış kararı verilmesini dilerim. Ölüm hayatın sonucu, yaşam bir şekilde sonlanıyor. Benim gibi organ bekleyen tüm hastalara inşallah organ bulunur ve sağlığımıza kavuşuruz.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Çocuklara basketbol oynamayı öğreterek hayata tutunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER