Çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını

Çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını koruma eğitimi


MUĞLA (A.A) - Marmarisin Armutalan beldesinde Kedilerin İskoç Annesi diye tanınan ve yaklaşık 20 yıldır kendisini kedilere adayan Jeannie Thirkill, beldede yaşayan çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını koruma eğitimleri vermeye başladı.
     Armutalan Belediyesine ait Marmaris-Datça karayolu üzerindeki Kedi Rehabilitasyon Merkezinde gönüllü olarak çalışan ve yüzlerce kedinin bakımını üstlenen Thirkill, çocukların hayvanlar konusunda eğitilmesi için de görev aldı.
     Belediyenin desteğiyle eğitim çalışmasını gerçekleştiren Thirkillin, ilk olarak Camiavlu Mahallesindeki çocuklara 2 ay süreyle hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını koruma eğitimleri verdiği belirtildi.
     Thirkill ve eğitim alan çocukları ziyaret eden Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, her canlının yaşam hakkı bulunduğunu söyledi. Özellikle hayvanların yaşam haklarına saygının insanlara çocuk yaşta verilmesi gerektiğine inandıkları için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ünlü, gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.
     Belediye olarak sokak hayvanlarını kısırlaştırıp tekrar doğal yaşam alanlarına bıraktıklarını anlatan Ünlü, hayvanlardan hasta, sakat veya yaralı olanların rehabilitasyon merkezinde tedavi ettiklerini bildirdi.
     Jeannie Thirkill ise çocukların bu eğitimler sayesinde sokak hayvanlarına zarar vermediğini ve belli yerlere yemek ve su koyarak onların yaşamasını sağladığını belirtti.
     Erken yaşlarda verilecek eğitimlerle hayvanların sokağa terk edilmesinin önüne geçilebileceğini anlatan Thirkill, bu konuda alınması gereken çok yol olduğuna dikkati çekti.
     Bugüne kadar 20 çocuğa eğitim verdiklerini ifade eden Thirkill, eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER