Çocuklara trafik bilinci oyunla öğretilecek

Çocuklara trafik bilinci oyunla öğretilecek -Samsunda İlkadım Belediyesi, çocuklara trafik bilinci kazandırmak için Trafik Eğitim Parkı kuruyor


SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - İlkadım Belediyesi, çocuklara trafik bilinci kazandırmak için Trafik Eğitim Parkı kuruyor.
     İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin her yıl trafik kazalarında çok sayıda insanını kurban verdiğini söyledi.
     Kazaların büyük bir bölümünün kural hatalarından kaynaklandığını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
     Yani kazaların çoğunluğu sürücü hatasından kaynaklanıyor. Onun için bilinçli toplum yetiştirmemiz gerekiyor. Sürücülerin hata yapmaması ve kazaların minimum seviyeye inmesi trafik kurallarını ve trafikteki yaşamı anlatmak için Trafik Eğitim Parkı kuruyoruz. İlkokul çağındaki çocuklarımız akülü araçlarla, üst geçidi, alt geçidi, kavşakları, trafik ışıklarını ve yaya geçitleri ile diğer trafik kurallarını hem pratik hemde teorik olarak uygulayarak öğrenecekler.
    
     -Amacımız çocuklarımıza oyun oynatarak trafik bilinci oluşturmak-
    
     Trafik polislerinin Trafik Eğitim Parkında eğitim vereceğini ifade eden Demirtaş, Amacımız çocuklarımıza oyun oynatarak trafik bilinci oluşturmak. Çocuklarımız trafikteki yaşantıyı öğrenmiş olacak. Okullarda da çocuklarımız trafik kurallarını kitaplardan öğrenmeye çalışıyor, ama uygulama olmadığı için aklında pek fazla kalmıyor. Okullarla işbirliği içinde her öğrencimizi burada eğitmeyi planlıyoruz. Hafta sonları çocuklarına trafik eğitimi vermek isteyen vatandaşlarımıza yine ücretsiz olarak eğitim vereceğiz. Trafik kurallarına uyan bir gençlik yetiştirmek ülkemiz için büyük bir kazanç olacaktır diye düşünüyorum şeklinde konuştu.
     Demirtaş, parkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çocuklara trafik bilinci oyunla öğretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER