Çocuklarda geniz eti davranış bozukluğuna neden

Çocuklarda geniz eti davranış bozukluğuna neden olabiliyor -Memorial Diyarbakır Hastanesi KBB Doktoru Bulut: "Geniz eti problemi çocuklarda davranış bozukluğundan gelişme geriliğine kadar birçok soruna neden olabilir"


DİYARBAKIR (A.A) - Geniz eti probleminin çocuklarda davranış bozukluğundan gelişme geriliğine kadar çok sayıda soruna neden olabileceği bildirildi.
     Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü doktorlarından Fuat Bulut, yaptığı açıklamada, bademcik dokusu gibi vücudun lenf dokusu olan geniz etinin her yeni doğan bebekte bulunduğunu, çocuklarda genetik, alerjik gibi nedenlerle bazen geniz etinin önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini bildirdi.
     Geniz eti problemlerinin daha çok 2-8 yaş arasındaki çocukları etkilediğini, 8 yaş üzerinde az da olsa bu problem görülebildiğini kaydeden Bulut, mikroorganizmalara karşı savunma sistemlerinden birisi olan geniz etinin genetik, alerjik gibi nedenlerle daha sık enfeksiyona maruz kalabileceğine dikkat çekti.
     Asıl görevi savunma olan geniz etinin bakteriyel tabakanın gelişmesiyle problem haline dönüşebildiğini, vücut için bakteri kaynağı haline gelebildiğini vurgulayan Bulut, bu şekilde büyüyen geniz etinin, burun havayolunu tıkadığını ifade etti.
     Çocuklarda sinsi seyreden işitme kaybına neden olabileceğine işaret eden Bulut, açıklamasında şunlara yer verdi:
     "Horlamadan tam tıkanmaya kadar uyku problemlerine, idrar kaçırmaya, çocukta büyüme sorunlarına, yüz görünümünde şekil bozukluğuna neden olabilir. İştahsızlığın önemli bir sebebi olabilir. Gece boyunca iyi nefes alamadıkları için kaliteli uyku uyuyamayan çocuklar hiperaktif olurlar, beraberinde davranış bozuklukları ortaya çıkabilir. Geceleri durmayan öksürüklere neden olabilir. Geniz eti problemi çocuklarda davranış bozukluğundan gelişme geriliğine kadar birçok soruna neden olabilir. Geniz eti için ameliyat gerekliyse zaman geçirilmemesi gerekir."
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Çocuklarda geniz eti davranış bozukluğuna neden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER