ÇOMÜde, Acil Serviste Şiddet konulu bilgilendirme

ÇOMÜde, Acil Serviste Şiddet konulu bilgilendirme toplantısı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), Acil Serviste Şiddet konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okhan Akdurun konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, hastanenin güvenlik personeli katıldı.
     Doç. Dr. Akdur, acil servislerin aşırı stresli mekanlar olduğunu, şiddetten korunmanın en iyi yolunun olay meydana gelmeden önce onu sezinleyip önlemeye çalışmak ya da yardım aramakla mümkün olabileceğine dikkati çekti.
     Akdur, olası şiddetin gerçekleşmesi durumunda bununla nasıl başa çıkılabileceği konusunda da hastane güvenlik personellerini bilgilendirdi.
     Güvenlik personelleri tarafından girişlerin sınırlandırılmasının, yeterli güvenlik personelinin bulunmasının ve sorun çıkarabilecek hasta ve yakınlarının önceden sezilmesinin önemini anlatan Doç. Dr. Akdur, amacı yaralılara ve sağlık sorunu yaşayan insanlara yardım ve tedavi vermek olan bir yere girişi yasaklamanın kabul edilemeyeceğini, ancak acil servise dışarıdan girişin denetlenmesinin bu alanı daha da güvenli yapacağını belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜde, Acil Serviste Şiddet konulu bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER