ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -II. Acil Olgulara Yaklaşım Sempozyumu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen II. Acil Olgulara Yaklaşım Sempozyumu, Süleyman Demirel Konferans Salonunda yapıldı.
     ÇOMÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okhan Akdur, sempozyumun bu alanda çalışanlar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, sempozyumu gelenekselleştirmek istediklerini söyledi.
     ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman ise Mesleğimizin önce zarar verme prensibi vardır. Bunun en geçerli olduğu yerler de acil servisler. Buralarda hem teorik hem de pratik bilgilerimiz eşit derecede önemli. İkisini de ihmal edemeyiz. O yüzden bu tarz sempozyumlar son derece önemli diye konuştu.
     Kendi alanlarında uzman bilim insanlarıyla sahada çalışanları bir araya getiren sempozyumda, Başhekim Doç. Dr. Murat Coşar, Acil Servisten Sorumlu Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Timuçin Alara, plaket verdi.
     Sempozyuma, Afet ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Şükrü Kabaş, Çanakkale İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nihat Taşdoğan, ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kubilay Ükinç, Çanakkale Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hakan Çetin ile il genelindeki acil servislerde ve 112 ambulanslarında çalışan personel katıldı.
    
     -Türk Kültürü ve Mehmet Akif Ersoy konferansı
    
     Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlediği Türk Kültürü ve Mehmet Akif konulu konferans, Troya Kültür Merkezinde gerçekleşti.
     Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Gülendamın açılış konuşmasıyla başlayan konferansa, çok sayıda akademisyen katıldı.
     Öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, Türk düşünde hayatında derin izler bırakmış bir isim olan Mehmet Akif Ersoyun Türk kültürüne olan ilişkileri üzerinde durdu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER