ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Rektör Laçiner Biga İİBF Kütüphanesi inşaatında inceleme yaptı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) Kütüphanesi inşaatında inceleme yaptı.
     Rektörü Prof. Dr. Laçiner, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, sosyal bilimler alanında çalışanlar için güçlü bir kütüphanenin önemli olduğuna işaret etti.
     Bilgiye ulaşım olmalı ki bilgi üretilebilsin diyen Laçiner, şöyle konuştu:
     Bu bina iki katlı, oldukça büyük, 250 bin raf kapasiteli bir kütüphane olacak. Türkiyede 250 bin kitaplık üniversite kütüphanesi bulmak bile zor. Biga İİBF, Türkiyenin kütüphaneye sahip ikinci İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olacak. Sadece Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinin kendisine ait büyük bir kütüphanesi vardır. O da ayrı bir bina değil, fakültenin bir parçası şeklindedir. Biga İİBF Kütüphanesi, bir fakülte kütüphanesi olarak pek çok üniversitenin merkez kütüphanesinden daha zengin bir kütüphane olacak.
    
     -Biga İİBF Ekonometri Topluluğunun etkinliği-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ekonometri Topluluğu ilk etkinliğini düzenledi.
     Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Gürsakal, etkinlikte yaptığı konuşmada, yaşanılan dünyada gerçekleşen veri üretiminin, sanal alemde faaliyet gösteren şirketler tarafından nasıl kullanıldığı konusunda katılımcılara bilgi verdi.
     Etkinliğe, Biga İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldırım, Ekonometri Bölüm Başkanı ve Ekonometri Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nazmi Yağanoğlu, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Eroğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER