ÇOMÜ, 26 programda Erasmus anlaşması imzaladı

ÇOMÜ, 26 programda Erasmus anlaşması imzaladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İtalyan Üniversiteleri ile 26 programda Erasmus anlaşması imzaladı.
     ÇOMÜ Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan açıklamada, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, İtalyanın Laqila Üniversitesinden Prof. Dr. Francesco Sidoti ve G.dAnnunzio Üniversitesinden Doç. Dr. Gianmarco Cifaldi koordinasyonunda gerçekleştirilen çoklu işbirliği görüşmeleri çerçevesinde üç üniversite arasında Eğitim, Sanat ve Sosyal Bilimler Programlarının yer aldığı 26 programı kapsayan Erasmus anlaşması imzalandığı bildirildi.
     Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Remzi Kıncalın yapmış olduğu EU and Turkey: Connecting Identities&Bridging Cultures adlı proje çerçevesinde başlayan ikili ilişkilerin gelişmesi sonucu, üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi anlaşmaları imzalandığı, üç kurum arasında ortak diploma programları anlaşma çalışmaları devam etmekte olduğu ifade edilen açıklamada, oluşturulacak olan uluslar arası konsorsiyum çerçevesinde öğrencilerin üniversite eğitimlerinin bir bölümünü İtalyada gerçekleştirmeleri ve böylece ikili ya da üçlü diploma alma olanağına sahip olmalarının amaçlandığı belirtildi.
     Öte yandan, ÇOMÜ tarafından 6-9 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan The Fifth International Congress of Educational Research adlı kongre üç üniversitenin işbirliğinde düzenlenecek.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜ, 26 programda Erasmus anlaşması imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER